Z nakupom knjige prispevate za #poplave2023

KNJIŽNI KOTIČEK ZDRAVO.SI

Založba Chiara bo od vsakega nakupa knjige, izdane v njeni založbi, ki bo opravljen med 23. 8. in 30. 9. 2023, namenila 1 evro v dobrodelne namene. Izkupiček bodo enakovredno razdelili in donirali PGD Mengeš in Vrtcu Mengeš.

branje

Mir – pater Karel Gržan

Jure Aleksič | 224 strani | mehka vezava | Cena: 23,00 € + poštnino podarimo!

Karel GržanMistik, ki živi sredi ljudi, da jim lajša stiske. Prva osebna in biografska knjiga patra Karla Gržana, ki nam odstira poslednje tančice z njegovega resnično posebnega življenja.

Od odločitve, da postane duhovnik, ki je osupnila ‘partizansko družino’, do odločitve, da gre izza varnih zidov duhovniškega življenja med ljudi, brez vsega, v mraz, med same stiske in trpljenje.

Od doživljanja ustrahovanj zaradi pokončne drže v cerkvenih in civilnih krogih – pa do občutkov doživljanja milosti kot največje ljubezni do vsega, kar nas obdaja. Od metuljčkov in srčkov prvih ljubezni do notranjega žarenja, ki ga preveva v tem kvantnem svetu vesoljne povezanosti.

Od tega, da so ga kot dislektika skorajda obsodili na posebno šolo in ga imeli za največjega čudaka, do tega, da je prišel do doktorata literarnih ved. Do izzivov, v katere je bil vržen sredi sočutne pomoči odvisnikom in neštetim ljudem v stiski. Od jasne izjave, da je celibat vsiljen in da lahko škodi, do lastne strategije, kako najti mir.

Knjiga MIR je ta trenutek najbolj prodajana knjiga v Sloveniji.

Nastala je v radovednem dialogu z novinarjem in avtorjem Juretom Aleksičem, ki je v minulih dveh letih zapisal že priljubljeni zgodbi Sanele Banović in Brigite Langerholc.


Odraščanje ob narcisu

Dr. Claire Jack | 182 strani | mehka vezava | Cena: 23,00 € + poštnino podarimo!

Izjemen praktični priročnik za vse, ki ste odraščali ob narcisističnih starših. Pomaga vam lahko, da se osvobodite iz njihovega primeža.

  • Želi imeti eden od staršev ves čas popoln nadzor nad vami?
  • Imate občutek, da ste odgovorni za njegova čustva?
  • Ne upošteva vaših meja in izbruhne, kadarkoli ni po njegovem?
  • So vedno krivi drugi?
  • Ste tarča čustvenega izsiljevanja ali je morda celo ljubosumen na vas?

Potem je čas, da razmislite, ali ni morda tudi vaš roditelj narcis. Ko to dojamete, ste korak bližje zavedanju, da ni bilo z vami nič narobe, da ste bili čustveno zmanipulirani. To, da niste smeli izraziti mnenja, ker so sledile hude posledice, pa je ena najbolj zahrbtnih vrst zlorabe.

Ko sami odločamo o svojem življenju in sprejemamo izbire, o katerih čutimo, da so za nas prave, začutimo mir. To je čudovit občutek. Še lepši pa je občutek sprejemanja, ki izvira iz spoznanja, da smemo vzeti življenje v svoje roke in da je tudi to, da gre kdaj kaj narobe, povsem v redu. Nič več ne čutimo nuje, da je treba vse opraviti popolno.

Dr. Claire Jack vam v knjigi pomaga prepoznati narcistično vedenje staršev in razloži, zakaj do njega pride. Pa tudi, kako se soočiti s posledicami odraščanja ob takšnem roditelju, ki so lahko precejšnje: od nizke samopodobe, čustvenih nihanj, anksioznosti, težav v odnosih v odraslem življenju do nezmožnosti postavljanja meja in še mnogo drugih. Naučili se boste tudi, kako izstopiti iz dosedanjih nezdravih družinskih vlog, ki ste jih nezavedno igrali, kako postaviti zdrave meje, kdaj je nujno prekiniti stike in kaj storiti, če se odločite, da boste stike vseeno ohranili.


Naročilo knjig

Izpolnite spodnji obrazec za naročilo knjig iz te ponudbe.

Založba Chiara bo od vsakega nakupa knjige, izdane v njeni založbi, ki bo opravljen med 23. 8. in 30. 9. 2023, namenila 1 evro v dobrodelne namene. Izkupiček bodo enakovredno razdelili in donirali PGD Mengeš in Vrtcu Mengeš.

  • Knjigo prodaja založba CHIARA B. d.o.o., Ježa 90, 1000 Ljubljana.
  • Dostavo – poštnino – za knjigo v tej ponudbi podarimo. Če naročeno blago plačate po povzetju, vam Pošta Slovenije dodatno zaračuna njihovo storitev – plačilo po povzetju – po njihovem veljavnem ceniku.
  • Po dogovoru lahko knjigo plačate tudi po predračunu in vam potem po prejetem plačilu knjigo pošljejo na vaš naslov.