Dr. Damjana Zupančič Božič: Moje druženje z rastlinami

KNJIŽNI KOTIČEK ZDRAVO.SI

Predstavljamo vam povsem svežo knjigo Moje druženje z rastlinami avtorice dr. Damjane Zupančič Božič. V več kot 20 poglavjih boste izvedeli, kako lahko uporabljate zdravilne in užitne samonikle rastline.

poletno branje


MOJE DRUŽENJE Z RASTLINAMI

Dr. Damjana Zupančič Božič | 48 receptov | mehka vezava |Cena: 34,00 €  – poštnino podarimo!

Moje druženje z rastlinami Damijana Zupančič Božič“Tudi jaz sem bila med tistimi, ki hitijo skozi življenje. Rastline v naravi me nekoč niso kaj dosti zanimale. Bila sem na vrtiljaku dnevnih obveznosti, ki se je vrtel prehitro, da bi jih utegnila opaziti. A ta vrtiljak se je zame nenadoma ustavil. Težka življenjska preizkušnja me je prisilila, da sem za nekaj časa izstopila z njega, se umirila in končno zazrla vase.

Spoznala sem, da sem dobila še eno dragoceno priložnost. Postavila so se mi nova vprašanja: ‘Kaj dobrega lahko naredim zase? Kaj bi me osrečevalo? Kaj lahko spremenim v svojem življenju?’ In takrat sem šele zares odkrila naravo, zdravilne rastline, samonikle užitne rastline, jih začela poglobljeno raziskovati in uporabljati na mnoge načine. To me je osrečevalo. Pridobljeno znanje in ideje sem želela deliti še z drugimi, z mojo družino in prijatelji. Koristile bodo tudi njim, saj me pogosto prosijo za nasvet.

Tako je nastala ideja za to knjigo. Bil je večkraten uvid, neka nežna, a odločna sila, ki me je vlekla naprej. Ta sila me je navduševala, mi dajala zagon, me budila ponoči ali zgodaj zjutraj in me navdihovala, da sem takoj vstala in misli zlila na papir, dokler so še sveže. Knjiga je nastajala 4 leta.”

Dr. Damijana Zupančič Božič,
avtorica knjige


Kaj vam knjiga prinaša?

Knjiga vas spodbuja, kako lahko zdravilne in užitne samonikle rastline sprejmete za svoje prijateljice. Vsebuje Damijanina druženja s posamezno rastlino, ki lahko zdaj navdihnejo tudi vas. Vsebuje opis rastlin, nasvete, kako jih lahko uporabimo za zdravje in hrano, značilne učinkovine, zanimive zgodbe njihove uporabe skozi zgodovino.

V knjigi je 48 receptov, kako lahko uporabite rastline:

  • Poskusite pripraviti sorbet z močvirskim osladom, orehov liker, lipov sirup z vrtnicami, namaz iz morskega koprca, omako iz kopriv, sivkin kolač, kekse z regratovimi cvetovi, zeliščne čaje …
  • Bi se radi preizkusili v izdelavi svojega šentjanževega olja, ognjičevega mazila, smiljeve kreme ali seruma za obraz, sivkinega mila, repelenta proti komarjem z rožmarinom? Vse to najdete v knjigi.

Čemaževa juha receptOb rastlinah se lahko tudi sprostite. Upočasnite se, odložite elektronske naprave in stopite v stik z njimi. Bodite pozorni na vaše čute in uživajte.

  • Prepustite se občutkom ob veličastnem pogledu na nežna vijolična polja sivke in dovolite, da vam duša kar poleti v višave.
  • Potipajte liste žajblja, poraslega z drobnimi mehkimi dlačicami, in pobožajte bezgov cvet, ki je kot čipkasta nevestina obleka.
  • Povonjajte sladkobni vonj cvetov oslada, ki tako zelo spominjajo na med; ali meto, katere svež vonj vas takoj prebudi.
  • Sedite na kamnito klop pod mogočno lipo in prisluhnite zgodbam, ki jih šepetajo njene veje, ko zaplešejo v vetru, in prepustite vaše misli, naj zaplešejo z njimi.

Vzpostavite dialog z rastlinami, družite se z njimi in poskusite jih uporabiti na različne nove načine, ki bodo telesu in duši v prid.

O avtorici knjige:

Damijana Zupančič BožičPo izobrazbi je farmacevtka in specialistka oblikovanja zdravil. Naziv doktorica farmacevtskih znanosti je pridobila leta 2008 na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani. Vso svojo dosedanjo kariero dela v farmacevtski industriji, veliko sodeluje z mednarodnimi timi. Je soavtorica nekaj strokovnih člankov s področja farmacevtske tehnologije in industrijske farmacije v domači in tuji strokovni literaturi.

V času programa dodiplomskega študija na Fakulteti za farmacijo je opravila izpit iz predmeta farmakognozija – veda o zdravilnih rastlinah in zdravilih rastlinskega izvora.

V sklopu delovanja v Slovenskem farmacevtskem društvu je bila prejemnica Minařikovega priznanja in članica komisije za slovensko farmacevtsko tehnološko terminologijo.

S področjem farmakognozije se v zadnjih letih ukvarja predvsem ljubiteljsko. S prebiranjem strokovne literature s področja zdravilnih rastlin in spremljanjem sodobnih dognanj na tem področju nadgrajuje znanje, ki ga je pridobila med študijem farmacije.

V prostem času se ukvarja tudi s formuliranjem naravne kozmetike iz izvlečkov zdravilnih rastlin, pri čemer uporablja svoje strokovno znanje iz farmacevtske tehnologije in oblikovanja zdravil.


Naročilo knjige

Izpolnite spodnji obrazec za naročilo knjige iz te ponudbe.

  • Knjigo prodaja knjigarna in založba Cangura – Aero Print d.o.o., Bratovševa ploščad 34, 1000 Ljubljana
  • Dostavo – poštnino za knjigo v tej ponudbi podarimo. Če naročeno blago plačate po povzetju, vam Pošta Slovenije dodatno zaračuna njihovo storitev – plačilo po povzetju – po njihovem veljavnem ceniku.
  • V primeru plačila po povzetju, zaračuna dostavna služba stroške plačila z odkupnino, ki znašajo 3 €.
  • Splošne pogoje poslovanja najdete tukaj.
Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂