Uživati pravo hrano in kako se bojevati proti izgorelosti

KNJIŽNI KOTIČEK ZDRAVO.SI

Predstavljamo vam dve knjižni uspešnici, in sicer Uživaj pravo hrano Carlosa Riosa in Izgorelost: Ključ do razumevanja stresnega cikla sester dr. Emily in dr. Amelie Nagoski. Če vam zdravo prehranjevanje kaj pomeni ali če se tudi vi soočate z izgorelostjo, potem sta ti dve knjigi kot nalašč za vas.

poletno branje


UŽIVAJ PRAVO HRANO

Carlos Rios | 359 strani | mehka vezava | Redna cena: 26,99 €. Akcijska cena: 22,99 € + GRATIS dostava!

Se upate zbuditi? Postanite pravi #realfooder in stopite iz Matrice prehranjevanja! Glede prehrane večina prebivalstva živi v zmoti. Tako kot v filmu Matrica živimo v svetu, v katerem »ne jemo prave hrane, temveč izdelke, ki so nam jih postavili pred oči«. Okolje je zasnovano prav za uživanje nezdravih izdelkov: močno predelanih živil. Nad tem okoljem bdi temačna plat prehrambne industrije, ki prebivalstvo praktično sili k nakupu izdelkov, s katerimi škodijo svojemu zdravju.

 

Priročnik ima na svetovnem knjižnem portalu oceno kar 4,18! Preberite mnenja o knjigi na portalu Goodreads >>.

 


Raziščite in poglobite znanje o zdravem prehranjevanju

“Uživaj pravo hrano” nam ponuja strokovno utemeljeno znanje, potrebno za poizvedovanje, raziskovanje in poglabljanje v naše prehranjevanje in vse v zvezi z njim. Pojasni nam osnove Realfoodinga, življenjskega sloga, katerega namen je iz naše prehrane pregnati močno predelana živila in ponuja praktične nasvete, trike in recepte za preprostejše, hitrejše in bolj zdravo prehranjevanje. Matrice se ne da razložiti, videti jo moramo na lastne oči.

Knjiga je v Španiji postala prava senzacija in ustvarila gibanje realfooding.

O avtorju knjige:

Carlos Ríos (Huelva, 1991) je študiral nutricionistiko in dietetiko na univerzi Pablo de Olavide v Sevilli. Sprožil je gibanje Realfooding, življenjski slog, ki se mu je pridružilo že na tisoče sledilcev po vseh družbenih medijih, še posebej na Instagramu @carlosriosq. Njegovo glavno poslanstvo je, da s širjenjem ključnih informacij ozavešča ljudi, kaj za naše zdravje pomeni uživanje močno predelane hrane, ki nam jo z vseh strani vsiljujejo multinacionalke. Tem je seveda pomembnejši dobiček kot naše zdravje. Ríosova največja želja je, da bi se ljudje vrnili k pravi, resnični prehrani, ker je to edina pot, ki nas bo povedla od sodobnih kroničnih bolezni do zdravja.


IZGORELOST: KLJUČ DO RAZUMEVANJA STRESNEGA CIKLA

dr. Emily in dr. Amelia Nagoski | 270 strani | mehka vezava | Redna cena: 24,99 €. Akcijska cena: 21,99 € + GRATIS dostava!

Uspešnica New York Timesa! Knjiga z inovativnim pristopom pojasni, zakaj ženske izgorelost doživljamo drugače kot moški – in ponuja preprost, znanstveno podprt načrt, ki ženskam pomaga zmanjšati stres, obvladovati čustva in živeti bolj radostno. Preberite mnenja o knjigi na portalu Goodreads >>.

Z izgorelostjo se spopada vse več žensk, kar ne preseneča – biti ženska v današnjih časih pomeni ugoditi vedno večjim pričakovanjem okolice in ženske se izčrpajo, ko skušajo premostiti vse globljo vrzel med njimi. Kako naj imamo »rade svoje telo«, ko pa na vsaki naslovnici vidimo vsaj deset nasvetov za hujšanje, da bi se pokazale v »najboljši luči«? Kako naj v službi iščemo nove izzive, ko pa že delamo več, kot smo sposobne prenesti, in za to nismo nagrajene? Kako lahko živimo v seksističnem svetu, ki nam neprestano govori, da smo predebele, prezahtevne, preglasne in preveč sebične?


Preizkusite strategije in živite življenje po svojih pravilih

Ob pomoči znanosti, ki nam odpira oči, dobrih nasvetov, koristnih delovnih listov in vaj se bo v tej knjigi našla vsaka ženska – in dobila moč, da življenje spremeni na boljše. Emily in Amelia ne opevata dragih, na skrb zase osredotočenih metod in puhlic niti ne vztrajata, naj stremimo k nemogočemu cilju »imeti vse«. Namesto tega nam sporočata, da smo dovolj že same po sebi, takšne, kot smo – in da tako dobro počutje lahko doseže vsaka posameznica.

Sestri dr. Emily in dr. Amelia Nagoski nam pomagata prekiniti cikel, v katerem se znajdemo zaradi občutkov obremenjenosti in izčrpanosti. 

O avtoricah knjige:

Dr. Emily Nagoski (rojena 1977) je seksualna pedagoginja in raziskovalka. Trenutno je direktorica wellness izobraževanja na Smith College-u, kjer vodi tečaj o ženski spolnosti. Njena sestra dvojčiča, dr. Amelia Nagoski, pa je dirigentka in profesorica glasbe.

Leta 2019 sta sestri dr. Nagoski skupaj napisali Izgorelost, knjigo o vzrokih in obvladovanju stresa, vključno s strukturnimi dejavniki, ki še posebej vplivajo na ženske. Sorazmerno kratkoročno dinamiko stresa v evolucijskih časih primerjata s sodobnimi stresorji.


Naročilo knjige

Izpolnite spodnji obrazec za naročilo knjige iz te ponudbe.

  • Knjigo prodaja Avrora AS, distribucija in založništvo d.o.o., Predilniška 14, 4290 Tržič.
  • Dostavo – poštnino – za knjigi v tej ponudbi podarimo. Če naročeno blago plačate po povzetju, vam Pošta Slovenije dodatno zaračuna njihovo storitev – plačilo po povzetju – po njihovem veljavnem ceniku.
Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂