Stres, kuga sodobnega časa

Oglasno sporočilo

»Kaj? Spet naj berem o stresu? Spet mi bo nekdo pral možgane s tem, kako naj se ga obvarujem ! ? Ah, te teorije…«, potem pa začnem brati in berem življenjsko zgodbo in kot se v meni luščijo vprašanja, tako si sledijo odgovori v knjigi. Nisem literarni kritik, a začutim energijo besed, ko so zapisane iz resnice in iskrene namere povedati nekaj pomembnega. Niti za sekundo se nisem dolgočasila, zdrsnila sem v radovednost, kot za šalo. In potem sem se kot za šalo učila o sebi, o možganih, o znanstvenih odkritjih, o črevesju, ki so naši drugi možgani…in našla iskro volje, da se temu stresu tudi zares zoperstavim! Ker tako grdo pa ne bom delala s sabo….res ne!«

Zvezdana Mlakar, igralka in voditeljica oddaje Zvezdana

 

OSEBNA IZKUŠNJA

Knjiga o stresu (pretresu), njegovih posledicah in pomoči pri okrevanju ni nastala kot raziskava teme, ki je dobra tržna niša, temveč izvira iz neposredne, doživete izkušnje in preizkušnje avtorice Maje Megla. Kot je zapisala v pogovoru za junijsko številko revije Bukla, je »živela knjigo, ki se je pisala skoznjo.«

RAZISKOVALNA, NOVINARSKA OBRAVNAVA

Avtorica je dolgoletna vešča in izbrušena novinarka. Teme se je lotila raziskovalno, podatke preverjala pri različnih mednarodnih in slovenskih virih, zapletene medicinske in znanstvene izsledke pa popisala kot napeto zgodbo.

OBSEŽNA VSEBINA NA TEMELJU RAZISKAVE

Knjigo sestavljajo štirje deli. V prvem piše o stresorjih: tistih, ki jih povzročamo sami, in takšnih, ki nastajajo zaradi naših odnosov v družbi.

V drugem delu se avtorica posveti možganom in nevrotransmiterjem, sesutju vezja in možnosti obnove s prehrano in izsledki sodobne nevroznanosti (nevrogeneza, nevroplastičnost).

Picture

Cena knjige: 24,90€
Brezplačna poštnina za bralce Zdravo.si!

Tretje poglavje je posvečeno povezanosti možganov in črevesja, ki sta – kot ugotavljajo raziskave – interaktivno povezana. Ko se zruši en sistem, potegne za seboj drugega. Tudi tretji del ima zbrane različne oblike samopomoči (zelišča, prehranski dodatki, razstrupljanja, probiotične kure idr.).

Četrti del je posvečen preizkušenim tehnikam za fizično in psihično regeneracijo (TRE tresenje, EFT tapkanje in meditacijo).

MEDNARODNI VIRI IN NAJNOVEJŠE ZNANSTVENE RAZISKAVE

Oprla se je na javno dostopne najnovejše znanstvene raziskave, predavanja in knjige nevroznanstvenikov, nevrobiologov, zdravnikov, nutricistov, psihologov, vsebino pa je večkratno preverjala na spletnih straneh ameriških in britanskih zdravstvenih in raziskovalnih ustanov, kot so klinika Mayo, Tehnološki inštitut Massachusettsa (MIT), Johns Hopkins Medicine, Univerzitetni klinični center Maryland, Medicinska fakulteta na univerzi Harvard, Ameriška nacionalna knjižnica za medicino (US National Library of Medicine), ameriški laboratorij Berkeley, Kalifornijski tehnološki inštitut idr., ter jih dopolnila z znanstvenimi predavanji na odmevnih in priljubljenih konferencah  TED.

SEROTONINSKA DIETA

V knjigi je predstavljena serotoninska dieta za hujšanje in zoper depresijo, ki je nastala na uglednem Tehnološkem inštitutu Massachusettsa (MIT) in je klinično potrjena.

REGENERACIJSKE TEHNIKE

V knjigi je zbran obsežen nabor raznovrstnih oblik samopomoči – prehrana, diete, zelišča in prehranski dodatki – ter regeneracijskih tehnik, vključno z meditacijo in znanstvenimi raziskavami o njenih zdravilnih učinkih.

Da, želim naročiti knjigo

[vc_raw_js]JTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTIwc3JjJTNEJTIyJTJGJTJGemRyYXZvLmVwcnZhay5uZXQlMkZmb3JtJTJGZ2VuZXJhdGUuanMlM0ZpZCUzRDE0JTIyJTNFJTNDJTJGc2NyaXB0JTNF[/vc_raw_js]

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂