Naučite se uporabljati intuicijo in 101 predlog, kako preživeti norosti v službi

Knjižni kotiček Zdravo.si

Naučite se uporabljati intuicijo in 101 predlog, kako preživeti norosti v službi

Odlični knjigi, ki vam bosta pomagali:
  • razumeti pojem intuicije,
  • razumeti ter imeti boljše odnose s sodelavci in šefi.

Intuicija – modrost prave izbire

Šesti čut, občutek, da enostavno nekaj »vemo« – vse to ni predmet resnega proučevanja, še manj pa zanesljivo in praktično sredstvo za odločanje. Če je takšno tudi vaše stališče, upam, da ga boste vsaj malce spremenili, potem ko boste prebrali to knjigo. Ta knjiga vam bo pomagala, da boste bolje razumeli pojem intuicije. Sodobnemu človeku je ta pojem precej nejasen. Zaradi prevladujočega vpliva racionalnih misli in eksaktne znanosti, ki je zasnovana na njih, večina ljudi pravzaprav sploh ne ve, da intuicija obstaja.
  • Intuicija je praktična veščina, ki pomaga pri pomembnih, pa tudi pri vsakodnevnih življenjskih odločitvah.
  • Vsak ima intuitivne sposobnosti.
  • Intuicijo lahko vadimo in razvijamo.
  • Razvita intuicija je pomemben korak na poti osebne duhovne rasti.
  • Redna uporaba intuicije oživlja tisto raven zavesti, na kateri smo vsi povezani, zato je takšno delovanje pomemben osebni doprinos k skupinski evoluciji celotnega človeštva.

 

Knjiga obsega 200 strani v mehki vezavi.

Cena knjige: samo 17,90€ (brezplačna poštnina!)

Avtor: Adrian P. Kezele
Picture  
​Avtor več kot štirideset knjig, ustanovitelj Duhovne akademije, znotraj katere poučuje integralno meditacijo, vodi triletni študij indijske astrologije – djotiša, poučuje duhovni ples neodance in vodi številne druge seminarje ter delavnice.

Avtor o knjigi: 

“Upam, da vam bo ta knjiga odprla nove poti in vam pomagala, da se vrnete k svojemu izvoru – mestu, kjer cveti vse, kar vi ste; vaš um, vaša duša in srce, in tudi ta čarobna sposobnost neposrednega spoznanja sveta – vaša intuicija.”

Kdo je tu nor?

Nova uspešnica avtorja knjige Čustveni vampirji. Knjiga je razdeljena v pet delov: v prvem so pod drobnogled vzeti lažnivci, ki izkrivljajo resnico, da bi dosegli svoj cilj. V drugem avtor govori o neizogibnem: vsak zaposleni tu in tam izgubi živce. Vprašanje pa je, kako se lahko na to odzovemo, ne da bi se zmešalo tudi nam. Tretji del se dotika neizogibnih pravil, četrti pa predstavlja najhujše možne scenarije, ki se nam lahko zgodijo v službi. Zadnji del je izbor trikov, ki nam bodo pomagali uspeti na delovnem mestu, če ne to, pa vsaj preživeti. Z modrostjo, milino in pravšnjo mero humorja iz te knjige vam morda ne bo uspelo preprečiti vseh nesmislov, ki prežijo na vas v delovnem okolju, vendar vam bo pomagalo, da ne boste še sami sčasoma ob pamet.

​”V svoji praksi sem srečala preveč čudovitih ljudi, ki so jih nevzdržne razmere v službi in nepoznavanje strategij preživetja v modernem poslovnem svetu spravile v hude osebne stiske. Vzemite to knjigo v roke, preden tudi vi začnete izgubljati pamet.”

Prof. dr. MOJCA ZVEZDANA DERNOVŠEK, specialistka psihiatrinja


 

Knjiga obsega 260 strani v mehki vezavi.

Cena knjige: samo 19,90€ (brezplačna poštnina!)

Avtor: dr. Albert J. Bernstein

Picture

Klinični psiholog, kolumnist, poslovni svetovalec in avtor številnih uspešnic. Svoje bralce in poslušalce uči, kako se soočiti s težkimi in strašljivimi situacijami z modrostjo, milino in pravšnjo mero humorja.
Živi v Portlandu z ženo in svojima otrokoma. Je tudi strasten fotograf in član uglednih univerz ter inštitutov v ZDA.