Bled Rose – ker moje zdravje in dobro počutje šteje

Rezervirala sem si vikend bivanje v popolnoma prenovljenem Bled Rose hotelu****, ki nudi kup nepozabnih doživetij. Ker želijo postati najboljši hotel na svetu za poroke in ker sem tudi sama večni romantik po srcu, sem se hotela o tem še prepričati na lastne oči.

Zdrav piknik na čolnu in prekrasen zvonik na otočku

Ko sem prispela v hotel, sem hotela začeti dan kar se da aktivno. V hotelu so mi svetovali, da grem najprej v samo osrčje Bleda, to je na blejski otok sredi jezera. Tako sem se dogovorila za najem čolna, za popotnico pa sem prejela še odlično “vintage” piknik košarico s številnimi dobrotami izpod rok chefa Bled Rose hotela.

Prijazen vodič, ki je tudi veslal, me je popeljal okrog celotnega jezera, kjer sem lahko občudovala vse njegove lepote. Piknik pa sem si privoščila kar v čolnu sredi jezera, kar je bilo posebno doživetje.

Ko sem prispela do otočka, sem se povzpela na zvonik, od koder je prelep razgled na jezero in njegovo bližnjo okolico. Na zvoniku sem opazila obnovljeni mehanizem velike stenske nihajne ure, ki je občudovanja vreden. Seveda sem na otočku tudi pozvonila z zvončkom želja, da se mi še uresniči katera od mojih skritih želja… 😉

Z električnim kolesom na grad in okrog Bleda

Po veslanju sem se odločila, da grem pogledat še malo naokrog. Kaj je boljšega, kot to storiti z električnim kolesom? Hotel je namreč zelo trajnostno in ekološko naravnan, saj uporabljajo le biološko razgradljiva čistila, ne uporabljajo plastične embalaže in izposojajo električna kolesa ter električne skuterje.

Tako sem si v hotelu sposodila električno kolo in se z njim podala okrog jezera, na Blejski grad in na hrib Straža. Tako sem z lahkoto premagovala vse klance na poti in videla veliko več, kot bi peš v enakem času.

Straža je točka, kjer Bled oživi. Nanjo se lahko povzpnete s sedežnico ali peš. Tam najdete kup adrenalinskih doživetij za vso družino. Na vrhu je torej adrenalinski park, kjer se varno vpeti sprehajate po brveh med visokimi krošnjami. Za otroke imajo narejeno skakalnico s tubami, ki jih katapultirajo na blazino. Za tiste najbolj hrabre je primeren skok s stolpa na gasilsko blazino.

Jaz sem si privoščila kar adrenalinsko poletno sankališče na atraktivni progi vzdolž sedežnice – šibala sem navzdol skoraj s 40 km/h. Špica! 🙂 

Po sankanju sem se odpeljala še na grad. Tam sem bila le nekaj ur, a je bilo vredno mojega vzpona s kolesom. Z gradu imate odličen razgled na celoten Bled in okolico, kot nalašč za romantično kosilo ali celo poroko.

Vrhunska kulinarika, ki te poteši v vseh pogledih

Po celodnevnem kolesarjenju sem bila že malce utrujena in seveda tudi lačna. Tako sem se odpravila nazaj v hotel na večerjo. Gurmani in sladokusci v hotelski restavraciji najdejo svoj raj. Pri večerji sem v petih hodih okušala odlične kuharske mojstrovine, ki so bile tudi zelo lepo dekorirane in prezentirane. Hotel namreč veliko pridelkov kupuje od lokalnih pridelovalcev, zato je hrana še posebej sveža in zdrava.

Osebje je nadvse prijazno in gostoljubno, kar vliva toplino v tukajšnje bivanje. Še šef kuhinje me je prišel pozdravit in predstavit svoje jedi. Pripravljajo pa prav posebni hišni Gin Tonic koktajl roza barve s posušenimi listki vrtnic, ki ti nariše nasmeh na usta. 🙂

Naslednje jutro sem si v hotelu privoščila še detox zajtrk. Pripravili so mi sadne kozarčke, smutije, manjkal pa ni niti okusni carski praženec. Tako sem z zdravim zajtrkom dobila polno energije za nove dogodivščine.

Zipline Dolinka – adrenalinski vrhunec vikenda

Po zajtrku sem se odpravila proti bližnji dolini Save Dolinke (ki je med drugim zaradi izjemnih naravnih vrednot tudi naravni spomenik), kjer sem si privoščila najbolj odštekano avanturo tega vikenda in verjetno tudi mojega življenja – Zipline. Ker se malce bojim višine, sem si rekla, da bom vseeno poskusila pregnati te strahove in se pogumno soočiti z njimi.

Najprej sem malo protestirala, potem je pa šlo zares. Prvič v življenju sem bila pripeta z vrvmi in visela v zraku. Ko s hitrostjo drviš po jekleni žici, ti srce zares začne biti. V spremstvu izkušenih vodičev sem uživala kot še nikoli. Definitivno ob naslednjem obisku ponovim to izkušnjo. 🙂

Bled Rose Wellness – ko se ti v popolni zasebnosti čas kar ustavi

Za konec pa sem si privoščila še meni osebno najljubšo stvar – sproščanje in razvajanje v Wellness centru. Novi VIP SPA hotela Bled Rose, ki sem ga imela le zase. Pričakala me je ohlajena penina, jagode in drugo sadje. V soju sveč in posebne barvne razsvetljave sem uživala in sproščala svoje misli in telo. Čas se je zame kar ustavil…

Vse, kar potrebujem za svoje zdravje in dobro počutje

Za sprostitev in nabiranje energije je novi Bled Rose Wellness kot nalašč in sem v njem zelo uživala, saj je kombinacija notranjega in zunanjega wellnessa. Znotraj sem preizkusila vse, kar imajo – obe finski in eno turško savno ter notranji bazen z zračnimi masažnimi šobami.

Zunaj imate še dodatno finsko savno in dodaten jacuzzi s prekrasnim pogledom na park in jezero. Vsak petek in soboto pa celo organizirajo nočno kopanje, savnanje in sproščanje ob odprtem ognju, kar je še posebno doživetje. Vse to je na voljo tudi zunanjim gostom za ugodno ceno (25€/dan med tednom in 29€/dan med vikendom).

Za bolj fit izgled imate pa na voljo sodobno opremljen hotelski fitnes. Hotel ima odlično razporeditev prostorov, saj sem se kar ogrnjena v plašč z dvigalom iz nadstropja, kjer je bila moja soba, spustila neposredno v Bled Rose Wellness, kar je bistveno bolj diskretno, kot če bi morala mimo recepcije. Res na nivoju!

Dizajnersko opremljene sobe, kot bi jih narisal

Celotna notranjost Bled Rose hotela**** se prepleta z zgodbo vrtnic in je zelo dizajnersko dovršena. Sobe so prostorne in barvite. Kopalnica je sodobna, z dvema umivalnikoma. Iz sobe pa imate čudovit razgled na park, jezero, grad in bližnjo cerkvico. Čisto po mojem okusu!

Zvečer je še posebej romantično, ko je s posebnimi barvnimi efekti osvetljena zelenica pred hotelom in blejski grad. Osebje se je potrudilo pri dobrodošlici z ročno napisanim pismom in hotelskimi piškotki. Res sem se odlično počutila in se tudi zelo dobro naspala na udobni postelji.

Hotel na temo vrtnic za posebno romantično vzdušje

Ko se je Bled Rose hotel prenovil in dobil 4 zvezdice, je to postal za moj okus eden najboljših hotelov v Sloveniji, v katerem Bled doživite v popolnoma novi luči. Za vsakega gosta ponujajo nekaj – od vrhunske kulinarike in številnih možnosti raznovrstnih aktivnosti do modernega wellness centra in celo organizacije romantičnih porok.

Letos se vam še posebej splača priti v Bled Rose hotel, saj je Bled bistveno manj obljuden (kar je poleti velika redkost). Če v hotelu koristite turistične bone, si lahko izberete posebne BONbončke ugodnosti (sedaj so na voljo jesenski bonbončki; chefova večerja, najem električnih skuterjev, blejske kremne rezine in penina…). Vsi gostje pa jeseni lahko uživate ob zunanjem ognju in pečete kostanj, koruzo ali sladkorne penice. Več o BONbončkih >>.

Če ste aktivni in vam je zdravje ter dobro počutje pomembno, verjamem, da se boste v Bled Rose Hotelu razvajali in doživeli nepozabne ter čarobne trenutke tudi vi.

Jaz se še definitivno vrnem v Bled Rose! 🙂

 


Besedilo in fotografija: Nika Kljun