5 preprostih načinov kako dvigniti svojo samozavest

Milena Pleško – Ustanovila je prvo certificirano agencijo za matchmaking v Sloveniji. Profesionalno povezuje resne samske, izključno na osebnem nivoju. To je v celoti off-line storitev, diskretna in zaupanja vredna. Vsakega osebno spozna, se mu posveti in ga poveže po vrednotah, željah in ciljih z ujemajočo osebo.

Samozavest je lastnost, ki si jo želimo vsi. Dobra novica je, da se je lahko priučimo. Dobro je, da zgradimo trdno in iskreno samozavest. Enako velja tudi za seksualno samozavest. Ta je namreč najpomembnejša za naše seksualno zadovoljstvo. Vpliva na našo zmožnost pridobivanja partnerjev ter na našo seksualno zadovoljenost. Začnite počasi z nekaj preprostimi vajami.

1. Pozabite svoje pretekle »napake«

Čas, ki ga imate, je sedaj, danes. Pozabite, kaj se je zgodilo včeraj, lansko leto.

2. Nasmejte se sebi v ogledalu

Mogoče čudno, ampak poskusite. Vzemite si čas, preden zjutraj odhitite od doma v nov dan. Nasmejte se sami sebi in si recite na glas: Ti si super!

3. Praznujte majhne zmage

Ste pojedli kaj zdravega danes? Ste začeli z novim hobijem? Ste sklenili nov posel? Naredili izpit? Praznujte! Povejte nekomu in se veselite z njim. Bodite ponosni na svoj napredek.

4. Investirajte vase

Pojdite na tista izobraževanja ali tečaje, ki si jih že dolgo želite. Naj bo to o zdravi prehrani, coaching ali kak drug tečaj. Najdite način, da boste napredovali intelektualno, telesno in čustveno.

5. Vizualizirajte svoj uspeh

Imate skrite sanje v svojih mislih? Nekaj, kar si že od nekdaj želite narediti? Vzemite si čas, umirite se, zaprite oči in si predstavljajte, kako počnete to stvar.

Zaslužite si boljše – postanite samozavestni

Ljudje, ki se imajo radi, niso sebični. To so ljudje, ki skrbijo zase in za svet okoli sebe. Če ne investirate vase, nimate ničesar, kar boste dali drugim. Ljudje refleksiramo svoj notranji jaz, svoja razmišljanja in odnos. Če boste polni sovraštva, tega ne boste mogli skriti, in če ste polni ljubezni, bo ta izžarevala iz vas in dejanj. Samozavest pomeni, da se imamo radi in se dobro počutimo v svoji koži, pa kakršna koli že je.

Komentirajte!
Ste samozavestni? Kako ste to dosegli?