10 Novoletnih obljub, ki bodo izboljšale vaše ljubezensko življenje

Milena Pleško: Ustanovila je prvo certificirano agencijo za matchmaking v Sloveniji. Profesionalno povezuje resne samske, izključno na osebnem nivoju. To je v celoti off-line storitev, diskretna in zaupanja vredna. Vsakega osebno spozna, se mu posveti in ga poveže po vrednotah, željah in ciljih z ujemajočo osebo.

Novo leto prinaša priložnosti za nov začetek. Pritisni ”reset” tipko in naredi pregled nad svojim  ljubezenskim življenjem  ter oceni, kakšne rezultate so prinašale tvoje aktivnosti na tem področju in ali katerih niso. Ni tako lahko najti, srečati pravega, pravo in se zaljubiti, zato sem pripravila nekaj nasvetov, kako oceniti svoje dejavnosti in jih v naslednjem letu izboljšati. Moja priporočila za iskanje ljubezni v naslednjem letu so:

1. Spremeni svoje stališčeVčasih nam v ljubezni ne gre zaradi razlogov, na katere nimamo vpliva, včasih pa imamo nerealno previsoka pričakovanja. Vzemi si trenutek in se vprašaj, kaj trenutno obstaja v tvojem življenju. Zakaj iščeš ljubezen, zakaj si jo želiš? Je zdaj pravi čas zate? Iščeš pravo osebo? Odgovori na ta vprašanja te lahko presenetijo.

2. Pridobi več

Težko je srečati osebo, če delaš od doma ali pa si cele dneve v pisarni. Sprejmi obljubo in pojdi  večkrat na različne družabne dogodke. Če se nič ne dogaja, pa jih ustvari sam in povabi prijatelje. Vsakič, ko se odpraviš ven, imaš več možnosti srečati nekoga zanimivega.

3. Bodi iskren sam s sabo

Naredi inventuro in si priznaj, kje si, kje bi moral biti in kaj si želel do sedaj doseči. Določi, koliko časa imaš za partnerja in kaj bi moral narediti, spremeni svoj urnik in si vzemi več časa za nekoga, ki bo stopil v tvoje življenje. Sprejmi nekaj realnih ciljev, ki ti bodo v prid pri grajenju uspešnega odnosa.

4. Odloči se, kaj iščeš

Najlažje je verjeti, da je tam nekje popolna oseba, brez definicije, kako je ta oseba videti, kakšne lastnosti in vrednote ima. Vzemi si trenutek in razmisli, kako je tvoja želena oseba videti in kako naj bi se vedla, kakšne vrednote naj ima.  Te ugotovitve ne uporabljaj za izključitev potencialnih kandidatov ali kandidatk, ampak za to, da boš lažje prepoznal pravo, ko pride mimo.

5. Pozabi na svojo prtljago

Pusti preteklost tam, kjer je. V preteklosti. Le tako boš pripravljen(a) na nov odnos. Preteklost in morda napake iz preteklosti ne kažejo na to, kakšen si danes. Zrasel oz. zrasla si v nekoga, ki je zaupanja vreden in ve, kaj hoče doseči v prihodnosti.

6. Spusti svoja pričakovanja

Tvoj perfect match oziroma tvoja idealna ženska ali idealen moški se morda ne bo popolnoma ujemal s sliko, ki jo imaš v glavi. Včasih ljubezen izbira čudna pota in se zgodi, kadar jo najmanj pričakujemo. Bodi odprt(a) in si dovoli spoznati osebo, ki je videti drugače, kot si si zamislil(a). Oseba z drugačnimi interesi te lahko prav tako podpira in ti stoji ob strani, če med vama zagori ljubezen.

7. Osebni coaching

Včasih je dobro sprejeti znanja in vedenja od ljudi, ki so usposobljeni za to, da vidijo več kot mi ostali. Osebni coach ti lahko pomaga pogledati na tvoje življenje z druge perspektive in objektivno oceni, kakšna sprememba bi ti lahko pomagala, da bi hitreje dosegel svoje cilje.

8. Ne boj se reči NE

Če ugotoviš, da ti služba in različne obveznosti jemljejo preveč tvojega časa, ga za morebitne zmenke ne bo ostalo dovolj. Nauči se reči ”NE” in pridobi čas v svojem urniku.

9. Živi namensko

Ne glede na to, kaj počneš v življenju, vse počni z namenom. Prevzemi odgovornost za svoje odločitve in dejanja.  Počni stvari, ki si jih sam želiš in izbiraš, in ne zadovoljuj pričakovanj drugih. Zaživi, kot si si vedno želel(a), v odnosu, v katerem boš srečen oz. srečna  in izpopolnjen(a).

10. Daj ljubezni priložnost

Namerno in zavestno zapostavljanje sebe in svojih želja prevladuje med prezaposlenimi. Preobremenjen urnik, ne vračanje klicev oz. pomanjkanje časa  zanje zavirajo komunikacijo med osebami in bodočimi partnerji.  Tudi, ko sama predstavim match svoji stranki, ji svetujem, naj si zagotovi določen čas zanjo, a le, ko je na to pripravljena in si to želi. Poskrbi, da je tvoje srce odprto, preden začneš iskati osebo, ki želi resno vezo.

Čudovito je, ko se najdeta dve osebi, ki imata iste želje in cilje.

Z ljubeznijo,

Milena

Komentirajte!
Poznate še kak nasvet, kako spoznati pravega / pravo?