Svezi sokovi – vir zdravja

Stanje telesa in naše počutje sta tesno povezana s kakovostjo hrane. Vse bolj smo seznanjeni s tem, kako zdravilno hrana deluje na nas in kako pomembno je, kaj in kako jemo. Že Hipokrat, veliki antični zdravnik, je učil ljudi tega dejstva, zato ne moremo mimo njegovega reka, ne glede na to, kolikokrat smo ga že slišali: Hrana naj bo vaše zdravilo in vaše zdravilo naj bo vaša hrana.Tudi sveži naravni sokovi iz domačega ali ekološkega sadja in zelenjave so pomemben vir zdravja, energije in dobrega počutja. Čas je, da jih vključite v svoj vsakdan! ​

​Zakaj piti sveže sokove?

Če se sprašujete, zakaj ne bi sadja in zelenjave kar jedli, vam ponujamo preprost odgovor: čvrsta hrana se prebavlja več ur, preden so njene hranljive snovi končno dostopne našim celicam in telesnim tkivom.​

Sok brez vlaknin pa se že v nekaj minutah prebavi in asimilira, ob tem pa je napor prebavil majhen in telo v hipu nahranjeno. Seveda je potrebno poleg pitja sokov uživati tudi čvrsto hrano z vlakninami, saj delujejo na naše črevo kot »metla«, ga čistijo in urejajo prebavo.

Povečan vnos hranljivih snovi v telo

S pitjem svežih naravnih sokov hkrati povečamo vnos hranljivih snovi iz sadja in zelenjave v telo. Hitreje in lažje je spiti kilogram korenja, kot ga pojesti. Količina vnesenih vitaminov, encimov in mineralov v telo se na ta način poveča. Še posebej priporočljivo za vse tiste, ki niste ljubitelji sveže zelenjave ali sadja.

Zdravje, užitek in ustvarjanje

  • Ustvarjajte! Mešajte vrste sadja in zelenjave, ki jih imate na voljo, ki jih imate radi, ki blagodejno učinkujejo na vas. Igrajte se, naj domišljija in barve pri sestavljanju vaših lastnih receptur ne poznajo meja.
  • Uživajte! Uživajte v pitju naravnih sokov in čudovitih mavričnih okusih, ki jih nudijo.
  • Sprejemajte! Zavedajte se izjemnih zdravilnih učinkov, ki jih imajo sveži sokovi za telo. S hvaležnostjo jih sprejemajte in tako nahranite tudi dušo.
  • Povezujte! Naj pitje svežih sokov postane obred v vaši družini. Naj bodo to trenutki, ko se čas za vas ustavi.​

Kakovosten sokovnik

Sveže sokove pripravljajte s kakovostnimi počasnimi polžastimi sokovniki, ki delujejo pri 60 obratih na minuto. Počasno delovanje v soku ohranja vitamine, encime in okus, ki se ob pripravi s klasičnimi, na primer centrifugalnimi sokovniki, izgubi. Klasični sokovniki z ostrino nožev ter hitrostjo sok pregrevajo, zato hranilne snovi v soku oksidirajo in sok izgubi prehransko vrednost. Priporočamo odličen sokovnik Kuvings s patentirano tehniko hladnega stiskanja.
ZDRAVI RECEPTI
Zdravi in okusni recepti za sveže naravne sokove.
Pridih Azije
– 1/2 ananasa
– 2 hruški
– manjši šop limonske traveTropsko doživetje
– 1/4 manjšega ananasa
– 1 mango
– manjši šop mete

– 1 dl sveže kokosove vodeŽelezna volja
– šop zelene solate
– 1 zelena paprika

– 1 zeleno / rumeno jabolkoZadovoljno jutro
– 2 kivija
– 2 zeleni jabolki

– steblo stebelne zeleneZeleni utrip
– 3 listi ohrovta
– 3 listi blitve
– 1 zeleno jabolko

– ½ limete ali limoneOranžna simfonija
– 1 hruška ali 1 pomaranča
– 1 jabolko

– 2 korenčkaSončno jutro
– 4 mandarine
– 1 hruška
– 1 korenje
– ½ oranžne paprike

– košček ingverja

Dotik ljubezni
– 1 kaki
– 2 jabolki

– ½ koromača

 

Oglasno sporočilo