Stol masaža: v 15 minutah do dobrega počutja

Mišično-kostne bolezni so glavna zdravstvena težava evropskih delavcev (prevladujejo bolečine v hrbtu, sledijo bolečine v mišicah), ki so pogosto utrujeni in pod stresom. Ena od možnosti, ki dokazano pomaga preprečevati in odpravljati te težave, je stol masaža.

stol masaža

Vsi pričakujemo, da bomo živeli in delali dlje, zato je skrb za telo bistvenega pomena. Stol masaža na delovnem mestu oziroma na licu mesta je korak bližje temu doseganju.

Je najmlajša in najhitreje razvijajoča se samostojna zvrst masaže, čeprav so tehnike vzete iz ene najstarejših masažnih akupresurnih tehnik, japonske amme.

Amma izvira iz tradicionalne kitajske medicine. V stari kitajščini beseda amma pomeni pritisniti in potegniti. Izvor amme sega okoli 5000 let v preteklost v čas vladanja rumenega cesarja. Kitajska masaža se je imenovala amno, kasneje so jo imenovali kot tui-na masaža.

stol masažaTehniko masaže je za moderni svet prilagodil David Palmer, ki je ustanovitelj vodilne svetovne organizacije za stol masažo. Palmer velja za očeta stol masaže, ker je idejno razvijal stol, ki naj bi bil za maserja priročen za izvedbo in prevoz, hkrati pa je razvijal način in metodo masaže, ki bi jo približala ljudem na delovnem mestu oziroma, da bi bila dostopna na vseh možnih mestih, s tem pa bi se povečalo število ljudi, ki bi si želeli masažo in dali možnost občutiti prednosti dotika.

V Balmyju smo se osredotočili na 15 minutne masaže, saj je to pogosto dovolj za to, da se razbremeni zgornji del telesa (vrat, ramenski obroč, hrbtenico) in pozitivno vpliva na zmanjšanje stresa in povečanje delovne storilnosti

Stol masaža je sodobna tehnika masaže, prilagojena potrebam današnjega časa. Največkrat se uporablja na delovnem mestu, konferencah, med sestanki ipd.

Prednosti tovrstne oblike masaže so med drugim:

 • je hitra in učinkovita, masaža je hitra in učinkovita,
 • ker se ne uporabljajo masažna olja, ni potrebe po slačenju in zato ni potrebe po privatni sobi,
 • za izvajanje te masaže ne potrebujemo veliko prostora,
 • je cenovno ugodna.

Še posebej je primerna za zaposlene v podjetjih, saj:

 • sprosti napetost mišic in vozlov,
 • zniža krvni pritisk,
 • poveča koncentracijo in osredotočenost pri delu,
 • zmanjša nivo stresnih hormonov (kot je kortizol), hkrati pa stol masaža vpliva na hormone sreče (kot so serotin in dopamin),
 • krepi imunski sistem,
 • zmanjšuje ponavljajoče obremenitvene poškodbe zaradi konstantno ponavljajočih se gibov in drže
 • pomaga pri utrujenosti
 • poveča gibljivost in s tem prihaja do manj bolečin v križu.

Po drugi strani pa so stol masaže za podjetja zanimive, ker:

 • na ta način ponujajo bolj stimulativno delovno okolje,
 • se poveča pripadnost podjetju,
 • se poveča delovna storilnost,
 • ostanejo bolj privlačna na trgu delovne sile,
 • dvigujejo moralo zaposlenih in pripeljejo do boljšega sodelovanja.

Dokazano je, da je zaradi stol masaž v podjetjih kar od 12-36% manj bolniških odsotnosti in da vsak evro, namenjen promociji zdravja na delovnem mestu, prinaša donos v višini od 2,5 do 4,8 evrov zaradi manjših stroškov izostajanja z dela.

Kako poteka stol masaža v prostorih podjetja?

stol masažaKo se doreče termin in število zaposlenih, pride na podjetje maser ali več njih, ki s sabo pripeljejo vse potrebno (stol, brisače, ipd.). Podjetje mora poskrbeti le za to, da je na voljo manjši 2*2m velik prostor, kjer bo postavljen stol za masažo. To je to.

V Sloveniji je že nekaj ponudnikov stol masaž, toda izmed njih najbolj izstopa Balmy. To so razlogi za izbiro Balmyja:

15 min pristop. Vse Balmy storitve so prilagojene temu, da ne motijo delovnega procesa.
Individualne rešitve. Balmy ve, da so podjetja edinstvena. Nekatera potrebujejo masaže, druga delavnice o obvladovanju stresa.

Za podjetja vseh velikosti: Balmy je eden redkih podjetij, ki lahko servisira podjetja z več 100 zaposlenimi.

Ročno izbrani strokovnjaki: Balmy izvajalci gredo skozi notranja izobraževanja, ki zagotavljajo kakovost na najvišjem nivoju.

Uniformiranost: Storitev je vedno enaka ali zelo podobna, ne glede na to, ali na podjetje pride drug Balmy maser.

Trud v vzdrževanju obiska: Wellness aktivnosti so optimizirane, da št. zaposlenih, ki se udeležujejo aktivnosti, ne upada.

Tekoča komunikacija: Nenehno izvedba dvosmerne komunikacije in merjenje rezultatov.
Fakture so izdane izključno po dejanski udeležbi.

Balmy je vodilni ponudnik korporativnega wellnessa v Sloveniji z izvrstno ekipo izbranih vrhunskih strokovnjakov na področju športa, prehrane in wellnessa, ki poskrbi za dobro fizično in psihično počutje vaših zaposlenih ob minimalni vpletenosti v delovni proces podjetja.

Za več informacij oziroma naročilo stol masaže pokličite na telefonsko številko 031 878 090 ali pišite na e-naslov monika@balmy.si.

Vsebino omogoča Balmy.si, foto: fotostas.si

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂