Spodbude – sporočilo odpuščanja, ljubezni in odprtega izražanja čustev

KNJIŽNI KOTIČEK ZDRAVO.SI

Predstavljamo vam knjižno uspešnico avtorice Sanele Banović – Spodbude. Zdravnica, ki ljubi in prebuja Slovence! Po najbolj gledanem TEDx-u ter okoli 650 predavanjih po vsej Sloveniji zdaj tudi prvič v knjigi!

poletno branje


SPODBUDE

Sanela Banović | 320 strani | mehka vezava |Cena: 25,00 € + poštnino podarimo!

»Osnovni namen te knjige je, da vam pomaga, da vas nikoli ne srečam v bolniški pižami. Ali vsaj čim kasneje! Vedno pa vas bom vesela v preventivnih ambulantah in na predavanjih. Življenje ni vedno lahko, je pa lahko enostavno. Le mi si ga brez vsake potrebe zakompliciramo. Ne bom rekla, da je preprosto kot pasulj… Ni pa niti približno tako zapleteno, da ga ne bi mogel povsem dovolj dobro doumeti prav vsak od nas.«

Sanela Banović,
avtorica knjige

NE SPREGLEJTE – Sanela Banović 22. maja ob 19. uri v Cankarjevem domu.


Kaj nam knjiga prinaša?

  • Osebna zgodba, družinske stiske in veselja, bolečina in ljubezen Sarajeva,
  • 20 let dragocenih izkušenj, prelitih v razumljive nasvete in presunljive izpovedi,
  • „nočne spovednice“, resnične zgodbe pacientov, ki so se ji v globokih stiskah odprli,
  • hvalnica Sloveniji, preventivnemu zdravstvenemu sistemu in čudovitim ljudem,
  • predvsem pa 6 stebrov zdravja za več smeha, ljubezni, dotikov, objemov, modrosti, poguma, poštenosti in solidarnosti, povezanosti. Za kvalitetno življenje!

Sanela Banović prinaša pomembna sporočila:

  • spomni, da smo v nasprotju z zadrtimi klišeji prav čudoviti ljudje: druženje s Slovenci priporoča namesto rabe antidepresivov;
  • gradi mogočno stavbo s 6 pomembnimi elementi: DOTIK, GIBANJE, KOMUNIKACIJA, DRUŽENJE, SPOLNOST in SPANJE;
  • za sabo ima več kot 600 opravljenih predavanj, v sleherne kotičke Slovenije jo vabijo z zavedanjem, da prinaša sporočilo odpuščanja, ljubezni in odprtega izražanja čustev.

Iz knjige SPODBUDE:

“Nikjer nisem zasledila jasnih, kratkih, jedrnatih navodil, kako čim dlje obdržati v dobrem stanju človeka kot zemeljsko živo bitje. Tako preprosto. Počasi sem dojela, da jih bom sestavila sama. Zato so nastale SPODBUDE.”

DOTIK, OBJEM, POLJUB. To so vrednote, ki jih je Sanela Banović zasejala po Sloveniji s svojo srčno močjo in z odločenostjo, da prinese olajšanje, veselje in zdravje čim več ljudem. Spodbude za bolj zdravo in kakovostno življenje.

»V tej tehtni in odkritosrčni knjigi, njenem drugem otroku, je skoncentrirana življenjska misija Sanele Banović: odprimo se za SPODBUDE – v sebi, soljudeh, navsezadnje v sistemski zdravstveni podpori. Ki jo imamo v Sloveniji, – pravi to izbrušeno bitje, – najboljšo na svetu.

Za ceno preživetja je odšla iz rodnega in ljubljenega Sarajeva. Pravzaprav je odšlo telo. Njena duša in srce pripadata svetu brez meja. Kako srečni smo lahko, da je to zdaj Slovenija!«

O avtorici knjige:

Kdo sploh sem jaz? Ko snamem plašče vlog, ki sem jih dobila v življenju, sem samo eno od približno 8 milijard bitij. Trenutno živim v Ljubljani, rojena sem bila v Sarajevu. Seveda je res, da sem hčerka, mama, žena, zdravnica, ‘ta mlada’, kolegica, prijateljica, državljanka, davčna zavezanka itd., itd. Lahko bi naštela ogromno teh vlog, a na koncu sem kot vsi mi homo sapiens – človek z omejenim rokom trajanja.

Trenutno sem nekdo, ki želi v ljudeh razvijati:
S – solidarnost, svoboda, srčnost;
P – prijateljstvo, povezanost, prijaznost;
O – objemi, odkritost, odpuščanje, občutljivost;
D – družina, dobro, dom;
B – bližina, božansko, bistro;
U – upanje, uresničevanje, ustvarjalnost, univerzalno;
D – družba, delo, darilo;
E – empatija, energija, etika;

… in da bo pandemije enkrat konec.

NE SPREGLEJTE – Sanela Banović 22. maja ob 19. uri v Cankarjevem domu.


Naročilo knjige

Izpolnite spodnji obrazec za naročilo knjige iz te ponudbe.

  • Knjigo prodaja založba CHIARA B. d.o.o., Ježa 90, 1000 Ljubljana.
  • Dostavo – poštnino za knjigo v tej ponudbi podarimo. Če naročeno blago plačate po povzetju, vam Pošta Slovenije dodatno zaračuna njihovo storitev – plačilo po povzetju – po njihovem veljavnem ceniku.
Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂