Rešitve – alternative med menstruacijo

Menstruacija. Tista reč, ki je pogosto še vedno tabu, zaradi česar v televizijskih oglasih za prikaz učinkovitosti vložkov še vedno uporabljajo tekočino sterilno modre barve. V resnici bi se morali o mesečnem perilu več pogovarjati. Kajti obstaja veliko boljših rešitev, kot so vložki in tamponi za enkratno uporabo.

Picture

Ko so pred več desetletji prišli na trg, so vložki za enkratno uporabo predstavljali revolucijo. Toda zadnja leta vse več ozaveščenih uporabnic spoznava, da izdelki za enkratno uporabo niso najboljša izbira. Marsikateri ženski povzročajo težave, poleg tega so tudi izjemno neekološki, manj praktični in na dolgi rok dražji.

Precej boljša rešitev so izdelki za večkratno uporabo, ki imajo tri glavne prednosti:

  1. So ekološki.
  2. Ne dražijo in ne izsušijo nožnice.
  3. Z njimi prihranite.

Menstrualna skodelica

Vedno več žensk se strinja, da higienski vložki niso več najboljša izbira, saj pogosto sušijo in dražijo občutljivo sluznico, lahko povzročajo alergične reakcije ali glivična in druga obolenja, sploh pa so ne preveč dobra izbira za potovanja.

Menstrualne skodelice obstajajo že vse od leta 1930, a jih bolj množično srečujemo šele zadnja leta, ko se uporabnice vedno bolj zavedajo, koliko nepotrebnih odpadkov ustvarijo z vložki in tamponi za enkratno uporabo ter kako so menstrualne skodelice prijaznejše za uporabo in tudi do denarnice.

Namig:
Poglejte menstrualne skodelice slovenske blagovne znamke LaliCup, ki so bile razvite na podlagi večletnih uporabniških izkušenj, da bi zagotovili čimvečjo kapaciteto in pomagali ženskam z močnim menstrualnim tokom. Več >>

Picture
Vložki za enkratno uporabo so velik ekološki problem, saj povzročajo veliko odpadkov. Bodite eko in izberite LaliCup.

Pralni vložki

Za tiste, ki še vedno bolj prisegate na vložke, so pralni vložki odlična alternativa vložkom za enkratno uporabo.

Izdelani so iz pralnega bombaža, imajo krilca in najpomembnejše – ne vsebujejo PVC in formaldehida. Perete jih lahko na 95°C in ne obarvajo vašega perila, zato ni zadržka, zakaj se ne bi obnašali bolj ekološko in seveda tudi prihranili. Samo izračunajte, koliko v nekaj letih porabite za vložke za enkratno uporabo. Številka vas bo presenetila. Ali si ne bi za ta znesek raje privoščili potovanja?

Namig:
Poglejte pralne bombažne vložke, izdelane v Sloveniji >>

Picture
Pralni vložek je prijazen do kože in ne obremenjuje okolja.

Menstrualne hlačke

NOVOST na tržišču pa so menstrualne hlačke, ki nudijo dodaten sloj zaščite, ko jo potrebujete. Zagotavljajo vam  popolno končno zaščito spredaj, zadaj in med nogami, hkrati pa nudijo enak občutek in udobje kot običajne hlačke.

Uporabljate jih lahko skupaj z menstrualno skodelico, tamponi in vložki. Vložek namestite v hlačke kot običajno, vendar ste zdaj lahko povsem prepričani, da ne bo nobenega madeža na vaših hlačah ali krilu. Tako se brez skrbi sprostite. Tudi ponoči lahko zaspite brez skrbi, da bi popackali rjuhe in posteljo. Narejene so iz 95% bombaža in 5% elastana, notranja neprepustna tkanina pa je prevlečena s 100% poliestrskim premazom.

Namig:
Poglejte pralne, nepremočljive menstrualne hlačke Lali Panties >>

Picture
Menstrualne hlačke: dodaten sloj zaščite, ko ga potrebujete.

 Vsebino omogoča Lalicup

Komentirajte!
Poznate še kako alternativno rešitev za menstruacijo?
Delite jo z ostalimi bralkami v komentarju.