Proč s predsodki o menstrualni skodelici!

Večina žensk med menstruacijo poseže po higienskih vložkih ali tamponih. Toda časi se spreminjajo, z njimi pa tudi ozaveščenost o drugih, alternativnih možnostih zaščite.

Picture

Vedno več žensk se strinja, da higienski vložki niso več najboljša izbira, saj pogosto sušijo in dražijo občutljivo sluznico, lahko povzročajo alergične reakcije ali glivična in druga obolenja, sploh pa so ne preveč dobra izbira za potovanja.

Namesto tega raje posežejo po menstrualni skodelici, o kateri pa žal še vedno vladajo nekateri predsodki. Najpogostejši so:

Kako naj menstrualno skodelico čistim, če sem zunaj, na javnem wc-ju? Bo potem umivalnik krvav? Kaj pa, če v wc-ju ni umivalnika?

Vsebino menstrualne skodelice lahko izlijete v stranišče, skodelico pa nato obrišete z robčkom za čiščenje menstrualne skodelice.

Se lahko vsebina skodelice polije po tleh?

Ko skodelico vzamete iz nožnice, se teoretično to lahko zgodi, a bi morali biti za kaj takega zelo nerodni. Poleg tega je količina snovi, ki se nabere v skodelici, tako majhna, da je vsaka skrb odveč.

To moram vstaviti vase?Skodelico vstavite v nožnico, a vse skupaj ni nič bolj zahtevno kot vstavitev tampona. Še več – za lažje vstavljanje se hitro zloži in nato razpre, ko je to potrebno. Spodnji del skodelice je oblikovan na način, da se v nožnici ne more zasukati. To pomeni, da na rokah ni madežev krvi, vstavljanje in odstranjevanje skodelice pa je popolnoma varno in zanesljivo. Za prikaz odstranjevanja skodelice si oglejte video spodaj.

Verjetno se skodelica čuti, ko hodim? Me bo bolelo oziroma bo kako drugače neprijetno?Menstrualne skodelice Lalicup so izdelane iz medicinskega silikona, torej brez lateksa in brez BPA. To pomeni, da so za uporabo popolnoma varne, saj ne povzročajo alergij ali drugih vnetij, na površini pa se ne nabira ne prah ne bacili in ne drugi alergeni. Ker so mehke in se prilagodijo nožnici, sploh ne čutite, da jo uporabljate. Tudi skrbi glede ostalih neprijetnih občutkov so odveč.

Ste vedeli?

Marsikatera ženska misli, da menstrualna skodelica stane precej več kot higienski vložki. Ampak to ni res, nakup lahko primerjamo s trimesečnim stroškom za tampone ali vložke, dobra novica pa je, da lahko 1 menstrualno skodelico lahko uporabljamo kar več let. Poleg tega imajo menstrualne skodelice manjši vpliv na okolje, saj jih ne zavržemo kar tako.

Vprašajte za nasvet ženske, ki že uporabljajo menstrualno skodelico, in se prepričajte o varnosti in prednosti njene uporabe. Vsekakor boste prihranile, se počutile udobno, hkrati pa vam ne bo treba na račun zdravja sprejemati prav nobenega kompromisa.

Spletni nakup skodelice Lalicup >>

Picture
Skodelice Lalicup je razvilo slovensko podjetje.

Vsebino omogoča Bujaka d.o.o.