Otroci naj skozi igro spoznajo, od kod pride in kako nastane hrana

V Sloveniji smo še vedno dovolj povezani z naravo, da je k sreči malo otrok, ki bi mislili, da so krave tudi v resnici vijolične kot v znanem televizijskem oglasu. A z rastjo potrošništva, kjer je samoumevno, da vse, kar potrebujemo, dobimo v supermarketu, se ljudje (hoteli ali ne) oddaljujemo od pravega izvora hrane. Saj vemo, da ta ne zraste na policah in v hladilnikih, a kljub temu se redko vprašamo, kako je nastala. Katere so njene sestavine. Na kakšen način so bile pridobljene. Če se želimo prehranjevati zdravo, je to še kako pomembno.

Picture

Pomembno je tudi, da o zdravem prehranjevanju že zgodaj začnemo poučevati otroke. Čisto preprosto, saj še vedno drži znani rek, da kar se Janezek nauči, to Janez zna. No, danes mogoče ne Janez, temveč Gal ali Taj. V ta namen so v sodelovanju z Mlekarno Krepko v ljubljanskem otroškem mestu MiniCity odprli nov tematski kotiček, kjer otroci skozi igro in poučne zgodbe spoznavajo, kako nastajajo zdravi mlečni izdelki.

V mali mlekarni se vživijo v poklic živilskega tehnologa in spoznavajo nastajanje mlečnih izdelkov od samega začetka – od molže kravice Krepke, do izdelovanja kefirja, masla in drugih mlečnih izdelkov. Vse skupaj poteka skozi varno didaktično igro, otroci pa ob tem na interaktiven način nabirajo neprecenljiva znanja in izkušnje, ki jim bodo koristile vse življenje.​Zato da bodo kasneje

raje posegali po zdravi, biološko pridelani in predelani slovenski hrani, namesto po sicer vabljivi hitri hrani. Da bodo znali razlikovati naraven in poln okus od tistega, ki ga dajejo ojačevalci okusa. Da se bodo navdušili za pripravljanje jedi doma, namesto za uživanje manj zdrave, že pripravljene hrane.

Picture

Obiščite malo mlekarno v MiniCityju

Mala mlekarna se nahaja v tematskem kotičku številka 4 v ljubljanskem malem mestu MiniCity. Najdete ga v BTC Cityju v dvorani A. Odprt je vsak dan od 10. do 20. ure.

Medtem ko nakupujete, naj vaši otroci pridobivajo nova znanja, spoznavajo nove poklice in krepijo pomembne kompetence.

Picture

Vaši otroci bodo spoznali celoten proces nastanka mlečnih izdelkov od pašnika do hladilnika. Med drugim bodo tudi napolnili kefirjeve lončke, tako kot to počnejo v pravi mlekarni Krepko, kjer izdelujejo večkrat nagrajen kefir Krepki suhec – napitek stoletnikov s Kavkaza. Edini v Evropi, ki to počnejo na tradicionalen način.​Spoznali bodo tudi recepte za slastne prigrizke, ki jih lahko pripravijo sami. Poglejte jih >>

Vabljeni torej v malo mlekarno Mlekarne Krepko v MiniCityju!

Picture

Piše: Vsebino omogoča Mlekarna Krepko
Komentirajte!
Imate vprašanje?
Zapišite ga v komentarju in strokovnjaki Mlekarne Krepko vam bodo odgovorili.