Telesu in naravi prijazna zaščita za tiste dni

Ko pride menstruacija, večina žensk poseže po higienskih vložkih ali tamponih, čeprav obstaja bolj praktična, cenejša, telesu prijaznejša in ekološko sprejemljivejša alternativa. Govorimo seveda o menstrualni skodelici.

menstrualna skodelica

Menstrualna skodelica ima v primerjavi z vložki in tamponi mnoge prednosti. Ko gre za prijaznost do telesa, ne povzroča suhosti in ne draži vaginalne sluznice. Obenem pomaga ohranjati vaginalni pH ter poskrbi, da koristne bakterije ostanejo na svojem mestu. Deluje pa tudi kot vodni tampon in preprečuje vstop vode v nožnico, zato je odlična rešitev za sproščene aktivnosti v vodi.

Nič manj pomemben ni tudi ekološki in cenovni vidik. Uporaba menstrualne skodelice namreč pomeni bistveno manj odpadkov, saj lahko eno skodelico uporabljate več let, kar seveda predstavlja tudi velik prihranek.

Kaj pa čisto praktična vprašanja? Po odgovor ni treba daleč. Uspešna podjetnica, mama in zagovornica varovanja okolja Mateja Kalin je tista ženska, zaradi katere v zadnjih letih vse več Slovenk higienske vložke in tampone zamenjuje z menstrualno skodelico ter z drugimi telesu in okolju prijaznejšimi izdelki.

Menstrualna skodelica, razvita in izdelana v Sloveniji

Mateja je namreč tista, ki je na prodajne police pripeljala slovensko menstrualno skodelico LaliCup. Poleg tega, da je razvita in izdelana v Sloveniji (in pred nakupom ni prepotovala pol sveta), jo odlikuje tudi to, da je narejena iz medicinskega silikona. Ta je hipoalergen in ne vsebuje strupenih primesi, zato ne draži ali suši sluznice. Menstrualne skodelice LaliCup so tako odlična rešitev tudi za ženske, ki se pogosto soočajo z vnetji, alergijami ali glivicami.

menstrualna skodelicaSkodelice so na voljo v različnih velikostih – po novem tudi XL – s čimer je poskrbljeno za kar najboljše prileganje. Da bi bila brezskrbnost zares popolna pa Mateja med telesnimi aktivnostmi (tek, kolesarjenje itd.) in na potovanjih priporoča tudi nepremočljive hlačke LaliPanties.

Za enostavnejši in ugodnejši nakup je zdaj na voljo paket LaliPack, ki vsebuje tako skodelico kot hlačke.

Spoznajte paket skodelice in hlačk LaliPack >

Ekološki pralni vložki LaliPad

Dekletom in ženskam, ki še niso popolnoma prepričane v menstrualno skodelico, Mateja svetuje pralne vložke. Ti so odlična okolju prijazna alternativa običajnim higienskim vložkom, ki se lahko perejo na 95 °C in sušijo v sušilnem stroju. Njihov material je izdelan v Nemčiji in ima certifikat Ekotex 100 razred 1 ter ne vsebuje PVC in formaldehida.

Spoznajte pralne vložke LaliPad >

Menstrualne hlačke LaliPanties

menstrualne hlačkeZa primere, ko nepremočljive hlačke LaliPanties niso dovolj, lahko v spletni trgovini izberete tudi menstrualne hlačke Emilla z dodatno zaščito. Odlikuje jih material, ki diha, hkrati pa ne prepušča tekočin. Primerne so kot dodatna absorpcijska zaščita za močnejše menstruacije, saj imajo poseben kroj, ki zagotavlja nepremočljivost na vseh delikatnih mestih. Z njimi lahko ponoči spite mirno in brez strahu pred premočenimi rjuhami.

Spoznajte nepremočljive hlačke Emilla >

Tinina izkušnja z menstrualno skodelico in hlačkami

Največ seveda povedo izkušnje iz resničnega življenja, zato objavljamo zapis Tine, ki uporablja menstrualno skodelico LaliCup in nepremočljive hlačke LaliPanties:

»Vložkov nikoli nisem marala, saj so nepraktični in se pogosto kaj razlije. Imam namreč precej močno menstruacijo. Tamponi … preveč slabega sem prebrala o njih. Tako zdaj že kar nekaj let uporabljam menstrualno skodelico, včasih pa za vsak slučaj oblečem še nepremočljive hlačke. Predvsem prvi in drugi dan, ko je menstruacija najmočnejša in sem rada 100% prepričana, da ne bo nič steklo mimo. Moja izkušnja je torej … velik JA. Ne da se opisati, kako se zdaj počutim bolj svobodno.«

Vsebino omogoča LaliCup (Bujaka d.o.o.)

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂