Menstrualna skodelica – dajte ji priložnost

Marsikdaj v življenju je dobro biti previden in ne takoj planiti po novem samo zato, ker je novo. A prav tako je dobro dati priložnost stvarem, ki so se že izkazale za boljše, le naši notranji zadržki nam preprečujejo, da bi se odrekli temu, česar smo že navajeni. To velja tudi za menstrualno skodelico. Marsikatera ženska ji ne da priložnosti samo zato, ker je enostavno navajena vložkov in tamponov, čeprav ima menstrualna skodelica številne prednosti.

V nadaljevanju boste lahko prebrali tudi izkušnjo ženske, ki je dala priložnost skodelici in ji je zdaj žal, da tega ni storila že prej.

Menstrualna skodelica LaliCup

Prednosti menstrualne skodelice

Če uporabljate menstrualno skodelico, vam ni treba več skrbeti, da bi se kaj razlilo mimo. Pri vložkih se to – še zlasti pri močnejših menstruacijah – lahko zgodi, medtem ko skodelica LaliCup z dvojnim, dodatnim robom poskrbi, da se vam ne pripeti takšna nerodna situacija.

Oblika in prostornina menstrualne skodelice je takšna, da zagotavlja maksimalno učinkovitost tudi pri močnejših menstruacijah. A to še ni vse – na skodelico se lahko zanesete tudi med aktivnostmi v vodi, saj enako kot vodni tampon prepreči vstop vode v nožnico.

Skodelica je zelo zanesljiva. Na svojem mestu jo varno in udobno drži rahel podtlak. Ta se sprosti šele, ko stisnete za dno skodelice, ko jo želite odstraniti.

“Skodelica ne draži ali suši sluznice kot tamponi.”

Vložki lahko povzročajo srbenje, tamponi pa marsikdaj povzročajo neudobje. Pri menstrualni skodelici je drugače. Skodelica LaliCup je izdelana iz 100% medicinskega tekočega silikona, ki je hipoalergen in ne vsebuje strupenih primesi. Je biokompatibilen, trpežen in varen. Ker ne draži ali suši sluznice kot tamponi, je odlična rešitev tudi za ženske, ki se pogosto soočajo z vnetji, alergijami ali glivicami.

Menstrualna skodelica LaliCupUporaba skodelice je enostavnejša, kot si mislite. Samo zložite jo v manjšo obliko ter vstavite v nožnico malce manj globoko, kot bi vstavili tampon. To je vse. Takoj lahko brez skrbi nadaljujete vaš dan, še več – brez skrbi ste lahko celo med športnimi aktivnostmi in tudi ponoči med spanjem.

Tudi odstranjevanje in praznjenje skodelice je popolnoma enostavno. Samo stisnete njeno dno, da sprostite rahel podtlak, in jo nežno povlečete navzdol. Menstrualno kri, ki se je nabrala v njej, nekajkrat na dan enostavno izpraznite nad umivalnikom, skodelico pa sperete z vodo ali obrišete s čistilnim robčkom. Tudi na javnih straniščih je povsem enostavno – skodelico samo splaknete s plastenko vode (ki jo je vedno dobro imeti s seboj, ne samo med menstruacijo) nad straniščno školjko.

Izkušnja iz prve roke

Še največ pa o prednostih skodelice pove izkušnja ene od uporabnic:

Marsikatera ženska je pred prvo uporabo menstrualne skodelice precej skeptična – tudi sama sem pred nakupom skodelice LaliCup dvomila v njeno praktičnost in vzdržljivost. Kako za vraga naj bi bila takšna zadevica uporabnejša od meni ljubih tamponov? Kam naj jo pravzaprav vstavim (zdi se prevelika)? Zagotovo pa ne more biti higienična in prepričana sem, da je preveč dela s čiščenjem.

Motila sem se. Odkar sem začela uporabljati menstrualno skodelico, sem opazila spremembe ne samo v času menstruacije, temveč tudi pred začetkom in po koncu. Splošno razpoloženje se mi je izboljšalo, saj imam glede svojega ciklusa polovico manj skrbi, kot sem jih imela pred nekaj meseci.

Menstrualna skodelica LaliCup – izdelana v Sloveniji

LaliCup je menstrualna skodelica – prva, zasnovana in izdelana v Sloveniji, z mislijo na slovenska dekleta in ženske. Da boste lahko zaživele lepše, boljše in predvsem bolj udobno življenje med menstruacijo.​ Več informacij in nakup >>

Vsebino omogoča LaliCup

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂