Menstrualna skodelica LaliCup od sedaj še ceneje!

Od začetka maja so higienski izdelki za menstruacijo, kot so vložki, tamponi, menstrualne skodelice in še nekateri drugi, obdavčeni z nižjo, 9,5-odsotno, stopnjo davka na dodano vrednost. Doslej se je zanje plačeval 22-odstotni davek. Pošteni prodajalci znižanja davčne stopnje niso izkoristili za dvig marž, zato se nižji DDV za higienske izdelke pri njih že pozna pri cenah.

menstrualna skodelica cena

Med drugim se je znižala cena priljubljenih menstrualnih skodelic LaliCup, razvitih in izdelanih v Sloveniji. Tako je brezbarvna skodelica LaliCup na voljo že za 27,99 evra, barvne različice – modro, rdečo, vijolično, črno, zeleno in roza – pa lahko kupite za 29 evrov.

Nižja davčna stopnja velja tudi za vložke, zato so zdaj dostopnejši tudi pralni vložki Lali. Okolju in telesu prijazen pralni bombažni vložek je na voljo že od 4,99 evra dalje v spletni trgovini LaliCup.

Zakaj izbrati menstrualno skodelico?

menstrualna skodelica cenaMenstrualna skodelica ima mnoge prednosti pred klasičnimi higienskimi vložki za enkratno uporabo in tamponi. Med drugim ne suši in ne draži vaginalne sluznice, pomaga ohranjati vaginalni pH ter poskrbi, da koristne bakterije ostanejo na svojem mestu. Ker deluje tudi kot vodni tampon, preprečuje vstop vode v nožnico, zato je odlična rešitev za sproščene poletne aktivnosti v vodi.

Seveda ne moremo niti mimo ekološkega in cenovnega vidika. Ženske, ki uporabljajo menstrualno skodelico, ustvarijo manj odpadkov, saj eno skodelico uporabljajo več let. To pa seveda pomeni tudi občuten prihranek v primerjavi s kupovanjem klasičnih vložkov in tamponov za enkratno uporabo.

Praktična rešitev za potovanja in poletni dopust

menstrualna skodelica cenaMenstrualne skodelice ni treba prazniti tako pogosto, kot je potrebno menjavati vložke in tampone, zato je izjemno praktična rešitev za potovanja in poletni dopust. S pomočjo menstrualne skodelice boste namreč brez skrbi glede menstruacije vse do 12 ur.

In tudi ko pride čas za njeno praznjenje, je to nadvse enostavno. S seboj na stranišče vzamete majhno, pollitrsko plastenko vode, s katero skodelico preprosto umijete – in to je vse!

Menstrualna skodelica poskrbi za brezskrbne trenutke na krajših in daljših potovanjih, med športnimi aktivnostmi in celo med zabavo in rekreacijo v vodi. Medtem ko je treba tampon po vsakem plavanju zamenjati, pri menstrualni skodelici to nadležno opravilo odpade. Nosite jo lahko ves popoldan ter jo izpraznite šele zvečer, ko se vrnete v hotelsko sobo ali apartma.

Preizkusite menstrualno skodelico LaliCup – zdaj še ugodneje

Samo pomislite: ali ne bi bilo čudovito, če bi bili lahko na plaži popolnoma brez skrbi? Z menstrualno skodelico vam ni treba takoj po plavanju na toaleto in poleg tega sploh ne veste, da jo nosite. Pa tudi nerodni trenutki, ko vrvica tampona pogleda izpod kopalk, vam bodo prihranjeni.

Kliknite in preizkusite slovensko menstrualno skodelico LaliCup, zdaj tudi v velikosti XL za ženske z visokim materničnim vratom.

Vsebino omogoča LaliCup (Bujaka d.o.o.)

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂