Menstrualna skodelica – boljša alternativa vložkom in tamponom

Higienski vložki so pri večini žensk običajno prva izbira, ko gre za menstruacijo. Kljub temu da predstavljajo velik strošek in so problematični z ekološkega vidika. Poleg tega so neoptimalna rešitev za aktivne ženske in potovanja.

Menstrualna skodelica

Tudi tamponi niso najboljša alternativa, kot smo lahko spoznali v francoskem dokumentarnem filmu Tamponi, naši najbližji sovražniki. Ta razkriva, da ženska v življenju uporabi okoli 11 tisoč tamponov, v izdelku pa se pogosto skriva kar deset kemikalij, ki jih med zelo strupene prišteva tudi Mednarodna zdravstvena organizacija.

Menstrualna skodelica – zdrava, praktična, ekološka in cenejša alternativa

Bolj praktična in bolj ekološka alternativa obstaja. To je menstrualna skodelica LaliCup, izdelana iz medicinskega silikona, ki je hipoalergen in ne vsebuje strupenih primesi. Ker ne draži ali suši sluznice, je odlična rešitev tudi za ženske, ki se pogosto soočajo z vnetji, alergijami ali glivicami.

menstrualna skodelicaKer menstrualna skodelica omogoča večkratno uporabo, njena življenjska doba znaša več let. Uporaba skodelice ne povzroča odpadkov in za razliko od vložkov in tamponov ne obremenjuje okolja. Kljub nekoliko večji začetni investiciji, okrog 30 evrov, je uporaba skodelice na dolgi rok v primerjavi z vložki in tamponi bistveno cenejša. Nakup menstrualne skodelice se povrne že po nekaj mesecih!

Menstrualna skodelica je poleg tega mnogo primernejša za aktivne ženske, saj ne predstavlja ovire pri rekreaciji in športu. Z njo je mogoče brez težav tudi plavati. Nadvse priljubljena pa je tudi pri popotnicah in aktivnih poslovnih ženskah.

Pogosta vprašanja žensk pred odločitvijo za menstrualno skodelico

• Kako naj menstrualno skodelico čistim, če sem zunaj, na javnem wc-ju? Bo potem umivalnik krvav? Kaj pa, če v wc-ju ni umivalnika?

Vsebino menstrualne skodelice lahko izlijete v stranišče, skodelico pa nato umijete z vodo iz plastenke ali obrišete s higienskim robčkom.

menstrualna skodelica
Skodelica LaliCup je zasnovana in izdelana v Sloveniji.

• Kako vstavim menstrualno skodelico?

Vstavljanje menstrualne skodelice ni nič bolj zahtevno kot vstavitev tampona. Za lažje vstavljanje se hitro zloži in nato razpre, ko je to potrebno. Spodnji del skodelice je oblikovan na način, da se v nožnici ne more zasukati. To pomeni, da na rokah ni madežev krvi, vstavljanje in odstranjevanje skodelice pa je varno in zanesljivo.

• Ali bom menstrualno skodelico čutila v sebi?

Če je pravilno vstavljena, skodelice ne čutimo. Menstrualne skodelice LaliCup so izdelane iz medicinskega silikona, torej brez lateksa in brez BPA. To pomeni, da so za uporabo popolnoma varne, saj ne povzročajo alergij ali drugih vnetij, na površini pa se ne nabira ne prah ne bacili in ne drugi alergeni. Ker so mehke in se prilagodijo nožnici, sploh ne čutite, da jih uporabljate.

Menstrualna skodelica LaliCup – izdelana v Sloveniji

Menstrualna skodelica LaliCup je prva, ki je zasnovana in izdelana v Sloveniji. Za bolj praktično, zdravo, varno in udobno življenje med menstruacijo. Za bolj prijazen odnos do okolja in velik prihranek. Več informacij in nakup >>

Vsebino omogoča LaliCup