Jamie Oliver je dokazal šokantno skrivnost ponudnika hitre prehrane

Verjetno najbolj poznan kuhar na svetu Jamie Oliver je razkril najbolj varovano skrivnost največjega ponudnika hitre prehrane na svetu in tako “prisilil” upravo podjetja v zamenjavo recepta priprave mesa za hamburgerje.

Picture

 

 

 

 

Jamie Oliver si že leta prizadeva, da bi ozavestil prebivalce Anglije in Amerike o bolj zdravem načinu prehranjevanja. Njegov namen je, da bi se ljudje manj prehranjevali v lokalih s hitro prehrano.

V eni izmed svojih oddaj je priznani britanski kuhar namreč pokazal, kako omenjena veriga hitre prehrane pripravlja mleto meso za hamburgerje, in tako dokazal, kar se je že dolgo časa sumilo. Jamie Oliver je za svoj dokaz uporabil ostanke mesa, ki jim v kuharskih krogih rečejo “vijolična sluz”mast in drobovina, ki ju ponavadi uporabijo za mačjo in pasjo hrano – ter jih preko centrifuge omehčal. Na ta način se loči meso, ki ostane na teh manjvrednih delih živali. V nadaljnjem postopku, s katerim veriga hitre prehrane reši problem z mikrobi, to meso obdela z amonijevem hidroksidom, s katerim je to meso “sprano”.

Na ta način se dezinficirano meso ali bolje rečeno, vse kar je videti kot meso, a to ni, očisti salmonele in podobnih mikroorganizmov, ki bi drugače lahko izzvali velike probleme v človeški prebavi.

Picture

Jamie Oliver nam na krut in povsem jasen način prikaže, kako se pokvarjeno meso vrača v proces proizvodnje hrane in kar je najslabše, predstavlja specialiteto za vse tiste, ki ne skrbijo za pravilno in zdravo prehrano.

 

 

Kakšno je vaše mnenje o takem mletem mesu, ki se morebiti skriva v vašem obroku hitre prehrane? Ali kdaj obiščete lokal hitre prehrane?