Intervju: Tomaž Zorec – edina pot je naravnost v naravno

Tomaž Zorec je človek, ki je v Slovenijo pripeljal naravno italijansko kozmetiko L’Erboristica, ki slovi po visokem deležu aktivnih sestavin 100-odstotno naravnega izvora. Kozmetični izdelki, ki jih izdeluje družinsko podjetje Athenas, so v Italiji znani tudi kot naravna kozmetika z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno. Preberite zanimiv pogovor.

Tomaž Zorec, L'Erboristica

Pozdravljeni, Tomaž. V Slovenijo ste pripeljali naravno italijansko kozmetiko L’Erboristica. V čem se ta razlikuje od ostale kozmetike, ki je že na slovenskem trgu? Vemo namreč, da je v trgovinah ogromna ponudba izdelkov za nego in lepoto kože.

Drži. Izbira je res velika. Razlika je v pristopu družinskega podjetja Athenas, ki že več kot 50 let sami v Italiji formulirajo in proizvajajo izdelke. To jim omogoča hitrejše odzivanje na potrebe trga in možnost nenehnega inoviranja, kar jih ločuje od ostalih. Med proizvajalci naravne kozmetike slovijo poleg inovativnosti tudi po zelo visokem deležu aktivnih sestavin v svojih izdelkih, ki so 100% naravnega izvora, prav tako so v Italiji zelo znani kot proizvajalci naravne kozmetike z najboljšim razmerjem med kvaliteto in ceno.

Vse to so nam prišepnili naši italijanski prijatelji, ko smo, živeč v Italiji, iskali za nas primerne izdelke za čiščenje telesa in nego obraza. Naša prva izkušnja z L’Erboristico je namreč povezana z mojim delom in bivanjem naše družine v Italiji, kamor me je napotilo podjetje, v katerem sem bil del vodstvene ekipe že od samega štarta v Sloveniji. Preizkusili smo kozmetiko, se zaljubili vanjo in jo uporabljamo od takrat.

Če brskamo po spletni strani e-co.si, je izdelkov zares veliko. Ampak pojdimo po vrsti. Kateri so tisti osnovni izdelki za nego obraza, las in telesa, ki ne bi smeli manjkati v nobeni kopalnici?

Gotovo ne gre brez naših gelov za prhanje, pri katerih imamo res bogato izbiro linij Vitamine iz centrifugiranega sadja, iz fermentirane aloe vera, iz olja sladkega mandlja in organskega kokosa, v kratkem se jim pridruži še linija iz organskega arganovega olja.

Sledijo kreme za telo in obraz, tudi pri njih imamo veliko izbiro različnih naravnih krem za obraz in telo za vse tipe kože. Ne smemo pozabiti na nego las, zanjo imamo trenutno šampone iz linij Kokos Monoi, ki so zaradi omamnega vonja postali eden izmed naših prodajnih hitov. Na naše spletne poličke prihaja tudi francoska znamka naravnih šamponov Energie Fruit, ki bo našo ponudbo na tem področju dodobra zaokrožila.

Vse to bi bilo potrebno za minimalističnega uporabnika kozmetike, če pa so potrebe kože večje, imamo tudi odgovor na to.

Ena stvar, ki morda malce zbode v oči, je velika razlika med številom izdelkov za ženske in številom izdelkov za moške. Pravzaprav sta za moške na voljo samo rastlinsko milo in toaletna voda. Malo za šalo, malo zares – ali moški res ne potrebuje drugega kot to dvoje? No, saj marsikateri moški bi se s tem najbrž tudi strinjal …

Res je, za marsikoga je to že skoraj dovolj (smeh). Niste pa še odkrili naše raznolike ponudbe darilnih setov, saj imamo za moške prav poseben trio, sestavljen iz gela za prhanje, ki je 2v1, za umivanje telesa kot tudi las z izjemno privlačnim vonjem; balzama po britju in kreme za obraz s hialuronsko kislino, ki deluje proti gubam. Mi ga imenujemo kar moški preživetveni set, ki po promocijski ceni v darilnem pakiranju vsebuje najnujnejšo nego za moškega. Nisem vam še uspel razodeti, da imamo celotno moško linijo Erboristica in tudi še preostale, prej prej omenjene linije, tudi v vseh prodajalnah dm Slovenija. Tam lahko najdete tudi dva izjemno popularna izdelka, in sicer moški dezodorant s preizkušenim celodnevnim učinkovanjem in 100% naravno olje za nego brade.

Prav tako izpostavljate, da so formule sestavljene predvsem iz rastlinskih sestavin in drugih naravnih snovi ter ne vsebujejo nobenih snovi živalskega izvora. Lahko poveste več o tem? So torej izdelki L’Erboristica primerni tudi za vegane?

Vse linije L’Erboristica so primerne za vegane, saj poleg tega, da ne vsebujejo sestavin živalskega izvora, prav tako niso testirane na živalih. Prav vsi izdelki so tudi dermatološko testirani, kar zagotavlja dobro prenašanje te naravne kozmetike tudi pri občutljivejši koži.

Kje vse lahko ljudje kupijo izdelke L’Erboristica? Ena od možnosti je že omenjena spletna stran e-co.si. Kaj pa fizične trgovine, ste prisotni tudi v prodajalnah s kozmetiko?

Seveda smo na voljo tudi v fizičnih prodajalnah in sicer ekskluzivno v vseh dm-ih po Sloveniji kot tudi v njihovi spletni prodajalni. Se pa ponudba v fizičnih trgovinah deloma razlikuje od te na e-co.si.

V dm-ih imamo na voljo poleg že omenjene linije za moške tudi izredno učinkovito Anti-age linijo za zrelo kožo in boj proti gubicam ter linijo za mlajšo kožo, imenovano Vintage, ki predstavlja edino tovrstno celostno linijo za nego mlade oz. občutljive kože.

Hvala za pogovor, g. Tomaž. Bi želeli za konec morda izpostaviti še kaj?

Res me veseli, da ste me povabili k intervjuju, saj vemo, da so vaši bralci izjemno ozaveščeni glede našega okoljskega odtisa in tudi dejstva, da le z učinkovitimi naravnimi izdelki pomagamo tako sebi kot tudi okolju. Nismo pristaši nenehnih akcij, popustov in podobnega, kartic zvestobe in drugih marketinških prijemov, zato tudi sami sledimo politiki L’Erboristica in zagotavljamo vedno nizke cene. Kogar zanima več o naših naravnih izdelkih, nas lahko obišče tudi na Facebooku, Instagramu in TikToku.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂