Hitro pripravljen domač čokoladni ‘sladoled’

Priprava domačega sladoleda na tradicionalen način je zamudna in tudi zahtevna. Toda ledeno sladico za osvežitev v vročih poletnih dneh lahko pripravimo tudi na hiter in enostaven način.

sladoled

Potrebujemo: Čim bolj zrele banane, pravi kakav v prahu, (rjavi) sladkor, (rastlinsko) mleko

Dan prej čim bolj zrele banane olupimo in narežemo na kocke, ki jih nato stresemo v vrečko za zamrzovanje. Narezane bananine kocke v vrečki postavimo v zamrzovalnik ter jih tam pustimo do naslednjega dne.

Narezane in zdaj zamrznjene koščke banane stresemo v mikser ter dodamo pravi kakav v prahu in nekaj (rjavega) sladkorja. V posodo dolijemo tudi malce mleka – vegani lahko izberejo rižev napitek.

Mikser vklopimo na najnižjo hitrost delovanja, da iz zamrznjenih koščkov banane in ostalih sestavin nastane mrzla kompaktna krema s teksturo sladoleda. Pozor: miksati ne smemo predolgo, sicer se sestavine preveč utekočinijo. Če vidimo, da je krema pregosta, dodamo še malce mleka. Po potrebi in okusu lahko med miksanjem dodamo še žlico ali dve kakava ter sladkorja.

Tako nastalo sladico postrežemo enako kot običajen čokoladni sladoled. Lahko dodamo še čokoladni posip, koščke sadja ali druge dodatke po želji.

Želimo vam prijetno osvežitev!