5 skrivnosti za čisto in gladko kožo

Koža je človekov največji organ. Na njeno zdravje in videz vplivajo mnogi dejavniki. Predstavljamo vam 5 enostavnih skrivnosti za bolj zdravo in lepšo kožo, ki ne zahtevajo posebnega napora in uporabe dragih kozmetičnih izdelkov.

umivanje-obraza

1. Umijte si obraz vsaj dvakrat dnevno

To je najenostavnejši, a kljub temu pogosto spregledan nasvet. Redno umivanje obraza je nujno, da s kože speremo vso umazanijo, ki se je tam nabrala čez dan. S tem odstranimo ne samo vidne nečistoče, temveč tudi nekatere bakterije, ki se lahko naberejo v porah in jih zamašijo.

Raziskava harvardske zdravstvene šole je pokazala, da umivanje obraza dvakrat dnevno močno izboljša stanje kože. Ko so opazovali ljudi, ki so si umivali obraz enkrat dnevno, ter stanje njihove kože primerjali z ljudmi, ki so si obraz umivali večkrat na dan, so opazili, da so imeli prvi veliko več težav z ogrci in mozolji. Zato priporočajo umivanje obraza vsaj dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer.

2. Uporabljajte blaga čistila za obraz

Čistilo za obraz je nujno, če uporabljate ličila. Toda vsa čistila za obraz niso primerna za vse tipe kože. Nekatera so zelo agresivna in lahko razdražijo kožo. Strokovnjaki zato priporočajo blaga čistila za obraz. Prav tako ni potrebe po kupovanju najdražjih čistilnih sredstev za kožo. Tudi cenejša blaga čistila ravno tako opravijo svojo nalogo.

umivanje3. Vaša koža naj bo vedno navlažena

Verjeli ali ne, vzrok za mastno kožo je pogosto suha koža. Ko je namreč vaša koža suha, poskušajo žleze pod njo ustvariti čim več maščobe, da bi preprečile izsušitev. To lahko preprečite z redno uporabo lahkih vlažilnih krem.

Tudi tukaj strokovnjaki priporočajo uporabo čim bolj blagih vlažilnih krem, ki ne mašijo por. Ljudje, ki imajo težave z mastno kožo, naj bodo še posebej pozorni, da izberejo ‘lahke’ vlažilne kreme, ki ne bodo dodatno mastile kože.

4. Redno skrbite za piling

S pilingom odstranite stare odmrle kožne celice na zunanjem sloju kože. To ne le izboljša videz vaše kože, temveč pomaga kremam in drugim sredstvom za nego kože, da bolje prodrejo vanjo in s tem dosežejo večji učinek.

5. Poskrbite za dovolj spanja

Spanje je še kako pomembno za zdrav in privlačen videz kože. Raziskava iz leta 2015 je pokazala, da se pri ljudeh s pomanjkanjem spanja pogosteje pojavljajo akne.

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂