Zabavati se skupaj: ključ do izpopolnjujoče zveze

Ali veste, kaj je značilno za pare, ki so nadpovprečno zadovoljni s svojo zvezo? Skupno preživljanje zabavnih trenutkov.

Srečen par

Služba, starševstvo, opravki in obveznosti ter včasih neizogibni prepiri v zvezo vnašajo stres. Zato je pomembno, da si partnerja pogosto vzameta skupen čas za rekreacijo in razvedrilo, saj je dokazano da ti dve aktivnosti krepita povezanost in ustvarjata pozitivno perspektivo zveze.

Kaj je pozitivna perspektiva zveze

Preprosto povedano, gre za to, da svojega partnerja vidite v pozitivni luči in ste optimistični glede prihodnosti svoje zveze.

Seveda je lažje biti optimističen glede prihodnosti zveze in partnerja videti v pozitivni luči, kadar imate na teden vsaj nekaj ur časa za skupno uživanje v prijetnih trenutkih. In to niso nujno le zabave ali večerje – tudi povsem preproste, spontane in zabavne urice, preživete v dvoje, povečujejo povezanost in občutek pripadnosti ter utrjujejo optimizem glede prihodnosti zveze.

Kako do več časa za skupne trenutke

Pri postavljanju ciljev je vedno pomembno, da so opredeljeni in merljivi. Enako velja za čas, ki ga želite preživeti s partnerjem. Glede na svoj urnik določite, koliko ur na teden lahko namenite skupnemu preživljanju časa, ne da bi vam misli medtem uhajale k drugim obveznostim.

Če je vaš urnik zelo natrpan in dopušča malo spontanih odločitev, določite ure, ki bodo ob določenih dneh namenjene samo vama.

Pri tem pa ne pozabite, da lahko tudi vsakodnevna opravila, kot so nakupovanje in kuhanje, naredite zabavna.

Nekaj idej za zabavno preživljanje trenutkov v dvoje:

  • Skupno obedovanje zunaj.
  • Kuhanje v dvoje ob najljubši glasbi.
  • Načrtovanje potovanja ali dopusta.
  • Igranje videoiger v dvoje.
  • Domači plesni večer.
  • Skupno nakupovanje oblačil.
  • Vožnja z avtomobilom v neznano.
  • Skupno obiskovanje tečaja.

Seveda pa se nikar ne omejite samo na tovrstne sezname. Skoraj vsako stvar je mogoče narediti zabavno, in kar je morda za nekoga dolgočasno opravilo, je za drugega lahko vir sprostitve in razvedrila.

Najboljši pokazatelji, ali vi in vaš partner v nečem uživate, so smeh, popolna sproščenost in občutek medsebojne povezanosti.

Vir: Psychology Today

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂