VIDEO: Tako vonj v pisarni vpliva na vaše počutje in produktivnost

Vonjave dokazano vplivajo na počutje in tudi odločitve. Ne verjamete? Ste že kdaj opazili, da v večjih nakupovalnih središčih pogosto diši po sveže pečenem kruhu? Razlog ni v tem, da bi imeli težave s prezračevanjem, temveč v tem, da vonj po svežem kruhu pri večini ljudi vzbudi povezavo s prijetnimi čustvi. Zaradi tega na koncu v trgovini zapravimo več, kot bi sicer. Vonj po svežem kruhu je torej načrten.

Picture

Naredite svoje eterično olje za boljše počutje v službi

Podobno lahko s prijetnimi vonji vplivamo tudi na počutje doma in na delovnem mestu. Prijeten vonj v službi lahko izboljša počutje in razpoloženje ter dvigne produktivnost.

V videu na desni si oglejte, kako pripravite eterično olje, ki vam bo pomagalo do boljše koncentracije pri delu.

Priprava eteričnega olja je nadvse enostavna in vam ne bo vzela veliko časa. Nekatere sestavine, ki jih potrebujete za to, imate morda že doma.

V videu spodaj pa si oglejte, kakšni so pozitivni učinki aromaterapije in kako učinkujejo izbrana eterična olja in njihovi vonji.

Nekatera eterična olja lahko poleg tega, da prijetno odišavijo prostor, delujejo tudi proti klicam. Odlično za vaše zdravje!

Seveda nimamo vsi časa, da bi v službi pripravljali eterična olja, zato si oglejte tudi nasvete, kako hitro in enostavno do prijetnega, dišečega delovnega okolja brez posebnega truda.

Več podobnih vsebin si lahko ogledate v oddaji Moč aromaterapije ob torkih, 20:00, na Dr.Fit.

TV program Dr. Fit

Komentirajte!