VIDEO: Dr. Nandi o bioenergiji

V iskanju alternativnih rešitev za svoje težave z zdravjem in počutjem se marsikdo zateče tudi k bioenergiji. Njeno delovanje ni znanstveno dokazano, a nekateri kljub temu po obisku bioenergetika poročajo o izboljšanju. Ena od možnih razlag je, da gre za delovanje placebo učinka, ki lahko pri blažjih boleznih dokazano pomaga k hitrejši ozdravitvi ali lajšanju kroničnih težav.

Picture

Vprašanju bioenergije se je posvetil tudi dr. Nandi v svoji televizijski oddaji. Med drugim svetuje, kako poiskati pravega bioenergetika zase. Znano je namreč, da je na tem področju tudi veliko šarlatanov, ki obljubljajo vse mogoče, da bi iz žepov obupanih ljudi izvlekli novce.

Pri katerih težavah bioenergija lahko pomaga in pri katerih ne more? Vsekakor se na bioenergijo ne gre zanašati pri resnih boleznih, kjer lahko opustitev zdravljenja po postopkih uradne medicine privede do poslabšanja zdravstvenega stanja ali celo smrti.

Več o tem v kratkem videu na desni, celotne oddaje z dr. Nandijem pa si lahko ogledate vsak četrtek in petek ob 18:25 na ​Dr.Fit!

Pomembno: V primeru zdravstvenih težav vedno najprej poiščite informacije in pomoč pri svojem osebnem zdravniku. Bioenergije se lahko poslužujete vzporedno z zdravljenjem po metodah uradne medicine, nikakor pa ne sme biti edini način reševanja vaših težav.