Teorija izbire – nova psihologija osebne svobode

KNJIŽNI KOTIČEK ZDRAVO.SI

Predstavljamo vam knjižno uspešnico dr. Williama Glasserja – Teorija izbire, katero bi moral prebrati vsak Slovenec, ki mu medčloveški odnosi nekaj pomenijo.

poletno branje


TEORIJA IZBIRE

dr. William Glasser | 320 strani | broširana izdaja |Cena: 27,90 € + poštnino podarimo!

Ne poznam naroda, ki bi mu lahko knjiga Teorija izbire bolj koristila kot slovenskemu. Če smo Slovenci v znanosti in ekonomski razvitosti nekje v mednarodnem povprečju in morda v kulturno-umetniškem ustvarjanju nekoliko nad njim, smo glede omike medčloveških odnosov – po mojem mnenju – kar precej pod povprečjem.

Leon Lojk (psiholog in psihoterapevt),
Predgovor k slovenski izdaji

 

 

 


Vsak nadzoruje zgolj samega sebe

Osnovno sporočilo knjige je, da lahko vsak nadzoruje zgolj vedenje samega sebe in da nam drugi ne morejo ponuditi nič več kot le informacijo. Tako kot ne moremo mi vplivati na življenje drugih, tudi oni na morejo vplivati na naše življenje, odločitve ali vedenje. In vendar so vsi problemi, s katerimi se ljudje ubadamo, problemi z odnosi v sedanjosti.

Knjigi Teorija nadzora – Kako vzpostaviti učinkovit nadzor nad svojim življenjem in Teorija izbire – Nova psihologija osebne svobode predstavljata temelj vsega, kar učijo sodelavci mednarodnega Inštituta William Glasser po svetu.

O avtorju knjige:

dr. William Glasser je bil ameriški psihiater, rojen v Clevelandu, Ohio. Glasser je razvijalec Realitetne terapije in Teorije izbire. Njegove ideje se osredotočajo na osebno izbiro, osebno odgovornost in osebne transformacije. Glasser je bil znan po uporabi svoje teorije na področju socialnih vprašanj, kot so izobraževanje, vodenje, zakonske zveze. Zavzemal se je tudi za obravnavo duševnega zdravja kot vprašanje javnega zdravja.

 


Naročilo knjige

Izpolnite spodnji obrazec za naročilo knjige iz te ponudbe.

  • Knjigo prodaja založba CHIARA B. d.o.o., Ježa 90, 1000 Ljubljana.
  • Dostavo – poštnino za knjigo v tej ponudbi podarimo. Če naročeno blago plačate po povzetju, vam Pošta Slovenije dodatno zaračuna njihovo storitev – plačilo po povzetju – po njihovem veljavnem ceniku.

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂