Revolucija zelenih smutijev: Pot do naravnega zdravja – zdravo.si

 

Knjižni kotiček Zdravo.si

Revolucija zelenih smutijev: Pot do naravnega zdravja

200 receptov avtorice knjig Zeleno za življenje in 12 korakov do presne hrane
Zeleni smutiji predstavljajo čedalje pomembnejši, predvsem pa neverjetno zdrav člen v prehranjevalni verigi. Čedalje več ljudi ugotavlja, da t. i. klorofilni napitki odlično vplivajo na zdravje in počutje, poleg tega pa so tudi presenetljivo dobrega okusa.
Avtorica uspešnic, kot so Zeleno za življenje, 12 korakov do presne hrane in Družina presnojedcev: resnična zgodba o prebujenju, tokrat piše o pozitivnih učinkih zelenih smoothiejev, njihovi pripravi in predstavlja 200 receptov, za katere sama pravi, da bodo navdušili vsakogar. Otroke, mladostnike, odrasle in starejše. Poseben razdelek v knjigi je na primer namenjen receptom za otroke, v enem izmed zadnjih poglavij pa avtorica predstavlja tudi nekaj smutijev za domače ljubljenčke.
Victoria Boutenko se z osveščanjem prebivalstva o pomenu uživanja svežega sadja in zelenjave ter presne hrane intenzivno ukvarja že 15 let. Pripravila in izvedla je ogromno predavanj ter delavnic.

Še pred nekaj več kot desetimi leti je presnojedstvo po njenih izkušnjah ljudem predstavljajo velik – včasih nepremostljiv – izziv. Situacija pa se je občutno spremenila s prihodom zelenih smutijev, ki so postali prava uspešnica – ponujajo jih celo v mnogih gostinskih lokalih, centrih dobrega počutja in na trgovinskih policah.

​Molekula klorofila je bistveni gradnik organizmov v rastlinskem svetu, saj ga rastline uporabljajo v procesu fotosinteze, preko katerega s pomočjo sončne svetlobe iz vode in ogljikovega dioksida nastajata sladkor (hrana) in kisik. 


Picture

Knjiga vsebuje kar 200 receptov za zdrave in slastne smutije.
​In kakšno funkcijo klorofil opravlja v človeškem telesu? Mnogi klorofil imenujejo tudi rastlinski hemoglobin, zato mu pripisujejo čistilne učinke, pozitivne učinke na kri in srčno-žilni sistem, jetra, ledvice in druge organe oz. organske sisteme. Zeleni smutiji so gotovo eden izmed najprikladnejših, najenostavnejših in najučinkovitejših načinov za vnos klorofila v telo.

Da, zanima me knjiga Revolucija zelenih smoothiejev

Želim jo prejeti na spodnji naslov:

  • Redna cena: 21,90€
  • Stroški pošiljanja: 4,39€

Knjigo prodaja: Založba Cangura, Zavod Gaia Planet, Kidričeva ulica 24a, 3000 Celje

Z oddajo naročila se strinjate s splošnimi pogoji.
Povejte za knjigo tudi prijateljem! Kliknite ‘všeč mi je’ ali ‘deli z ostalimi’.
Imate mnenje ali vprašanje o knjigi? ​Zapišite ga v komentarju.
Oglasno sporočilo