Reportaža: Krio terapija z ohlajanjem telesa pri -150°C

Z ekipo smo bili na team buildingu. Dopoldne smo se posvečali športnim aktivnostim v Bovcu, popoldne pa smo se odločili za nekaj drugačnega in sprostitvenega. Pred časom smo slišali za OiJ Laboratorij za regeneracijo & kreacijo s krio energijo v Kranjski Gori.

Picture

Po zbranih informacijah ponuja umirjenost, zbranost, fokus in moč, okrepitev imunskega sistema in olajšanje napetosti. Zanimiv podatek je še, da naj bi v krio komori v 3 minutah porabili nekje 500 kcal, kar je ura fitnesa, kosilo ali slasten posladek. Tehnologija ohlajanja izvira z Japonske in se uporablja kot regenerativni in protibolečinski postopek. Uporabljajo jo tudi vrhunski športniki, kot je Ronaldo, in tudi slovenski prvoligaški nogometaši, smučarski skakalci, hokejisti, odbojkarji … za hitrejšo regeneracijo po napornih treningih in tekmah. Odločili smo se, da krio testiramo tudi na lastni koži.

Začetek team buildinga naj ostane skrivnost, da bo presenetila tudi vas. Že nekoliko utrujeni od dopoldanskih aktivnosti smo malo postopali okrog jezera, si privoščili sladoled in ležerno v vodo namakali noge. A v trenutku, ko smo zaslišali: »Živijo, jaz sem Tadeja!«, nam je bilo jasno, da se začenja posebno doživetje. Gospodična s kopalno brisačo na rami (malo prej se je kopala v jezeru Jasna) je prišla do vsakega med nami, nas objela in nas z vprašanji in zgodbami vpletla v svojo zgodbo preobrazbe, regeneracije in ustvarjalnosti.

Podali smo se še na malo drugačen in zelo odkrit pogovor na stolp ob jezeru, kjer smo se kaj kmalu sprostili in odprli tudi mi. Pogovarjali smo se o vsem mogočem ter hitro spoznali o sebi in sodelavcih marsikaj novega. Nato smo se odpravili v Laboratorij.Tam nas je že pričakala Tadeja, ki se je čudežno hitro prelevila v zelo lepo urejeno gospodično, in nas sprejela v svoj Laboratorij. Prijetno udobno in umetniško urejena soba, polna darilc in zanimivih reči, nam je bila takoj všeč. Ponujeni so nam bili udobni sedeži, čaj in izvirska voda ter razlaga, v kaj se podajamo.

Krio energija premaguje, odpravlja in pomaga, kadar se pojavijo utrujenost, izgorelost, stres in depresivna stanja, torej pomaga pri:

 • zahtevnejših življenjskih izzivih,
 • premagovanju raznih odvisnosti,
 • motnjah spanja,
 • glavobolih,
 • bolečih mišicah in kitah (športniki),
 • težavah z mišicami in kitami (cerebral. paraliza in multipla skleroza),
 • vnetnih in degeerativno-ravmatičnih obolenjih,
 • išiasu,
 • bolečinah v sklepih; artritisu,
 • luskavici,
 • kalcinaciji,
 • pri vseh izzivih, ko se odločiš za več energije in zdravja.​
Eden za drugim smo prišli na vrsto. Kakšen je postopek? Za špansko steno se slečeš, dobiš nogavičke ter mehke copatke iz ovčje kože ter stopiš v krio komoro. Višina krio komore se prilagodi tako, da na vrhu iz nje gledajo le glava in ramena. Tadeja vklopi napravo in okrog tebe se nabira hladen zrak, ki ga tekoči dušik ohladi na okoli -150 °C. Vedno hladneje je in hladneje, nekako prijetno prasketa po koži. Okrog tebe pa se kadi mrzel zrak. Tako se v krio komori hladiš 3 minute.

Ko tvoj čas poteče, se oblečeš in si deležen odejice ter svežega toplega čaja, medtem ko se ti po koži podijo »iskrice«. Sama sem se počutila osveženo, živo in polno energije.

Druženje smo zaključili s čisto posebnim obredom, ki nas je kot ekipo še bolj povezal.

Tadeja se z zgodbo, krio energijo v povezavi z lokalnimi naravnimi danostmi osredotoča na osebnostno in telesno preobrazbo.

Rezultati in koristi krio energije:

 • odločna cirkulacija in pretočnost energije po telesu,
 • več rdečih krvnih telesc v krvi, kar poveča prenos kisika, hranilnih snovi in vode do celic ter omogoča prožnost mišic in tkiv ter olajšanje bolečine,
 • obilje veselja (sproščanje hormonov sreče).

Obisk Oij Laboratorija za regeneracijo & kreacijo s krio energijo priporočam vsem, ki želijo preizkusiti nekaj novega, se poživiti, morda preroditi in spoznati res čudovito osebo, kot je Tadeja. Ali pa doživeti izkušnjo, kot je napisal že dr. France Prešeren:

… ki nam oživlja žile,
srce razjasni in oko,
ki utopi vse skrbi,
v potrtih prsih up budi!
Samo z drugačnim sredstvom.Lucija in ekipa