Povrnite si energijo in preženite utrujenost

Ste tudi vi med tistimi, ki so tako utrujeni, da komaj zmorejo do konca dneva. Ne pomaga niti dobro spanje, utrujenost se je zalezla v vse pore telesa. Do konca članka boste izvedeli, zakaj do utrujenosti prihaja in tudi, kako si povrnete energijo ter odpravite utrujenost.

enduranza

Zakaj smo utrujeni?

Utrujenost je posledica pomanjkanja energije, vendar ne energije, ki jo lahko nadomestimo s skodelico kave ali energijsko pijačo. Tukaj gre za celično energijo. V vsaki celici se nahajajo mitohondriji, energijske tovarne, ki tvorijo energijo v obliki malih molekul, po imenu ATP (adenozin trifosfat). ATP potrebujemo za opravljanje vseh vitalnih funkcij telesa. Za dihanje, presnovo, delovanje možganov, bitje srca, gibanje…. Ko je poraba energije večja od proizvodnje, pride do pomanjkanja ATP. Sledi utrujenost, ki zlepa ne mine.

Kaj troši energijo?

Največ energije troši stres. Preobremenjeno telo je v stresu. Sprosti se veliko prostih kisikovih radikalov, ki rušijo v telesu vse pred seboj in so prva tarča prej omenjenih energijskih central-mitohondrijev. Telo ostane brez vira energije, pojavita se huda utrujenost in izčrpanost. Pozor: vsaka športna aktivnost ob že utrujenem telesu še dodatno pripomore k izčrpavanju. Dolgotrajna izčrpanost in utrujenost pa vodi v adrenalno izgorelost in nazadnje v adrenalni zlom. Po njem pa nikoli nismo več takšni, kot smo bili.

Ne dopustite, da bi bili utrujeni in brez energije, pokličite na pomoč antioksidante!

Delovanje prostih radikalov preprečijo antioksidanti. Z nevtraliziranjem (lovljenjem) prostih radikalov ponovno omogočijo delovanje energijskih central in pridobivanje energije.

Abigenol® – kralj med antioksidanti

enduranzaIzjemno močan antioksidant Abigenol® je prva in edina popolnoma slovenska naravna učinkovina. Vsebuje eno največjih koncentracij polifenolov na svetu in je rezultat večletnih raziskav ter dobrega medsebojnega sodelovanja slovenske znanosti in podjetja ARS PHARMAE®. Abigenol® pridobivamo iz skorje bele jelke, (Abies alba Mill.), ki raste v neokrnjenih kočevskih gozdovih. Polifenoli zelo učinkovito lovijo (nevtralizirajo) proste radikale in pridobivanje malih energijskih molekul ATP je zopet nemoteno.

Zakaj so polifenoli bolj učinkoviti za pridobivanje energije kot magnezij?

Polifenoli v abigenolu omogočajo nastanek energije, magnezij pa pomaga, da se le ta pravilno troši v telesu. Matematika je enostavna. Če energija ne nastane, se tudi ne more trošiti. Torej najprej potrebujemo polifenole za nastanek ATP-ja, šele nato lahko magnezij opravi svojo vlogo.

Enduranza® – št. 1 v Sloveniji za zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti (QDAL 2019)

enduranza-popustEnduranza® s svojim delovanjem vrača energijo. Vsebuje abigenol, acerolo, železo, vitamina B1 in D3 ter minerale. Zaupanje vanjo potrjuje dejstvo, da je že tretje leto zapored številka 1 v Sloveniji za zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti. Zadostuje že 1 tableta dnevno. Za obnovitev energijskih zalog se svetuje neprekinjeno jemanje vsaj 14 dni, ob hudi izčrpanosti in utrujenosti pa vsaj tri mesece.

Naročite TUKAJ >>

Dostava je brezplačna. Vabljeni tudi, da se pogovorite s strokovnjaki na ARS PHARMAE®.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Vitamin C prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin E ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Železo prispeva k sproščanju energije pri presnovi.

Vsebino omogoča ARS PHARMAE®

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂