Knjižni kotiček Zdravo.si – Odločilni trenutek! Ko vaša služba ni tisto, kar si v življenju želite početi – Hvalnica počasnosti

Odločilni trenutek! Ko vaša služba ni tisto, kar si v življenju želite početi

PRAVA KNJIGA OB PRAVEM ČASU, KI PONUJA 40 NAVDIHUJOČIH ZGODB IN ŠTEVILNE NASVETE

Odločilni trenutek!
Cena knjige: 24,60 € – Obrazec za naročilo knjige Odločilni trenutek se nahaja na dnu strani.

V navdihujoči, praktični knjigi, ki vas bo spodbudila k premisleku, Mike Lewis začrta štiri ključne korake, ki jih morate prehoditi, če želite priti do svoje sanjske kariere. Delo temelji na avtorjevih lastnih izkušnjah – sam je namreč zapustil udobno kariero v financah, sledil svojemu cilju in postal profesionalni športnik –, in na dragocenih vpogledih drugih, ki so prav tako naredili veliki korak.

Pričujoča knjiga nudi jasno začrtano pot do spremembe vaše kariere – in navsezadnje tudi vašega življenja.

NAUČILI SE BOSTE:
• Slediti Mikovi edinstveni »krivulji odločilnega koraka«, v kateri začrta štiri ključne točke na poti k doseganju cilja

• Udejanjiti vpoglede 44 opogumljajočih zgodb, ki so zajete v knjigi. Izkušnje njihovih snovalcev vam bodo v pomoč, da boste svojo zgodbo že v prvem poskusu napisali pravilno.

• Kako uporabiti strast in navdušenje za svoj projekt in si osredotočeno prizadevati za dosego svojih ciljev.

Ariana Huffington, znana novinarka in avtorica knjižnih uspešnic je o knjigi povedala: “Če ste izgoreli, ste obtičali v rutini ali preprosto čutite, da si želite kaj drugega, je knjiga Mika Lewisa Odločilni trenutek!  kot nalašč za vas. Vsebuje več kot štirideset zgodb ljudi, ki so se odločili za korenito spremembo. Knjiga nudi tako inspiracijo kakor praktične nasvete in preprost okvir, ki vam bodo pri odločilnem koraku v pomoč. Obvezno čtivo za vsakogar, ki si ne želi le uspeti, temveč se tudi razcveteti.”

Hvalnica počasnosti

SE TUDI VAM ZDI, DA VSE POTEKA PREHITRO? POTEM MORATE PREBRATI TO KNJIGO!

Hvalnica počasnosti
Cena knjige: 22,00 € – Obrazec za naročilo knjige Hvalnica počasnosti se nahaja na dnu strani.

Zmernost, kvaliteta in prava mera, ko gre za čas in dobrine (ali denar) lahko zamenjajo današnje hlastanje za vsem, kar lahko dosežemo ali dobimo.  Zaradi dolgega delovnika smo neproduktivni, delamo več napak, nesrečni smo in bolni. Zdravniške ambulante so polne ljudi, ki trpijo zaradi težav, povezanih s stresom: nespečnost, migrene, povišan pritisk, astma in črevesne težave, če jih omenimo le nekaj.

Trenutna delovna kultura ogroža tudi naše duševno zdravje. Včasih je bila izgorelost značilna le za ljudi, starejše od 40 let, zdaj pa srečujem popolnoma izgorele ženske in moške pri tridesetih, včasih celo dvajsetih letih.

Pretirano delo je zdravju škodljivo tudi na druge načine. Ker preveč delamo, imamo premalo časa za telovadbo in se bolj nagibamo k prekomernemu uživanju alkohola in posegamo po hitri prehrani. Nobeno naključje ni, da so najhitrejši narodi na svetu pogosto tudi najdebelejši.

Zdaj je pravi trenutek, da postavimo pogoje. V tej knjigi Počasi in Hitro pomenita več kot le stopnjo spreminjanja. Sta načina življenja, filozofija življenja. Hitro je zaposleno, nadzorujoče, agresivno, naglo, analitično, stresno, površinsko, nepotrpežljivo, aktivno, kvantiteta pred kakovostjo. Počasi je ravno obratno: umirjeno, previdno, dojemljivo, tiho, intuitivno, preudarno, potrpežljivo, premišljeno, kakovost pred kvantiteto.

Knjiga je dala velik zagon novim gibanjem za počasnejši in kvalitetnejši način življenja. In avtor sploh ne pravi, da hitrost ni dobra:  “Hitrost ima svoje mesto v sodobnem svetu. Pogosto se morate premikati hitro, še posebej na delo. Problem je, ker je hitrost postala način življenja. Vse delamo v naglici. Ujeti smo v hitenje in to je nezdravo.”

Knjiga je prevedena v več kot 30 jezikov in v številnih državah pristala na policah najbolje prodajanih knjig. 

Naročilo knjige

 

AKCIJA: BREZPLAČNA POŠTNINA – za dostavo knjige na dom ne plačate poštnine.

Knjigi prodaja: Založba Chiara, CHIARA B. d.o.o., Čargova 4, P.E. Ježa 90, 1000 Ljubljana. Z oddajo naročila se strinjate s splošnimi pogoji.