Kako okrepiti imunski sistem v kratkem času?

Kako okrepiti imunski sistem, je ob prehodu v pomladne dni pogosto vprašanje. Izmenjevanje nizkih in visokih temperatur, prisotnost cvetnega prahu ter intenzivnejše aktivnosti na prostem postavljajo obrambni sistem telesa na preizkušnjo. Nič čudnega torej, da je ravno v prehodnih obdobjih največ prehladov in prehladu podobnih virusnih obolenj.

Kako okrepiti imunski sistem

Kako okrepiti imunski sistem?

Na delovanje imunskega sistema vpliva mnogo stvari. Uravnotežena zdrava prehrana, telesna aktivnost, odsotnost stresa, zadostna količina spanja, delno pa tudi genska zasnova so vse dejavniki, ki pripomorejo k boljšemu delovanju obrambnega sistema telesa.

Žal ne živimo v idealnem svetu. Stresu se pogosto ni mogoče izogniti. Uravnotežena zdrava prehrana tudi marsikdaj ostane zgolj želja. Dovolj kakovostnega spanja? Eden največjih izzivov sodobnega človeka, ki mu kronično primanjkuje časa. Zaradi česar se tudi premalo giblje ter uživa hitro, predelano hrano. Ker ob vseh obveznostih preprosto nima časa.

Naštetih težav sodobnega sveta v tem članku ne bomo rešili. In tudi če že danes začnemo živeti bolj zdravo, bo naš imunski sistem potreboval kar nekaj časa, da se okrepi.

Rešitev: zdravilo iz ameriškega slamnika Echinaforce®

Leta 2012 so na Univerzi v Cardiffu v Veliki Britaniji izvedli kontrolirano, dvojno slepo in randomizirano raziskavo zdravila iz ameriškega slamnika Echinaforce®. Sodelovalo je 755 udeležencev, ki so 4 mesece prejemali bodisi placebo bodisi zdravilo Echinaforce®.

V skupini, ki je prejemala Echinaforce®, se je število okužb z različnimi virusi (virusi gripe, parainflucence, koronavirusi in respiratornimi sinicijskimi virusi) zmanjšalo za več kot 50 %.

Ugotovljeno je bilo tudi, da Echinaforce® ščiti osebe z večjim tveganjem zaradi oslabljene odpornosti, torej osebe, ki so izpostavljene stresu, jim primanjkuje spanja, se neustrezno prehranjujejo, kadijo ipd.

Poleg tega so raziskovalci pri osebah s šibkejšim imunskim sistemom dokazali, da zdravilo iz ameriškega slamnika Echinaforce® poveča raven imunskih mediatorjev, to je snovi, ki stimulirajo imunski sistem, da se učinkoviteje bori proti okužbam.

Protivirusno, protibakterijsko in protivnetno delovanje

Znano je tudi, da Echinaforce® deluje protivirusno, protibakterijsko in protivnetno. Imunski odziv modulira (in ne stimulira), kar pomeni, da se imunski odziv poveča le takrat, ko je to potrebno.

Kot preventiva in tudi ob prvih znakih bolezni

Ko se sprašujemo, kako okrepiti imunski sistem, moramo razlikovati dve situaciji:

  • preventivno okrepitev imunskega sistema, ko smo še zdravi,
  • okrepitev imunskega sistema ob prvih znakih bolezni.

Preventiva je vsekakor boljša izbira, saj zmanjša verjetnost, da bomo sploh zboleli. Prej omenjena raziskava je pokazala, da je zdravilo Echinaforce® varno tudi ob neprekinjenem 4-mesečnem jemanju. Predvsem v prehodnih obdobjih (pomlad, jesen) in v času, ko razsaja gripa, je zato priporočljivo Echinaforce® jemati kot preventivo pred okužbami.

A četudi ga doslej nismo jemali preventivno, si lahko z zdravilom Echinaforce® pomagamo tudi takrat, ko se že pojavijo prvi simptomi (vneto žrelo, kihanje, izcedek iz nosu). V tem primeru v več kot 60 % zmanjša jakost simptomov in za 1,5 dni skrajša čas njihovega trajanja.

Ameriški slamnik za krepitev imunskega sistema

Kaj torej vemo o zdravilu Echinaforce® iz ameriškega slamnika?

  • Pomaga varovati pred prehladnimi in gripoznimi obolenji.
  • Učinkovito podpre imunski sistem pri okužbi s tipičnimi virusi prehlada ali gripe.
  • Uravnava delovanje imunskega sistema – prešibkega spodbudi, premočnega umiri.
  • Skrajša čas prehladnega obolenja za 1,5 dneva.
  • Za več kot 60 % zmanjša simptome akutne okužbe dihal in izboljša zdravljenje.
  • Je varen in učinkovit za dolgoročno preventivo in zdravljenje.

Pomembno je poudariti, da vse našteto – vključno z rezultati raziskav – velja le za zdravilo iz ameriškega slamnika A. Vogel Echinaforce®, ki je na voljo v obliki tablet in kapljic.

Bi želeli brati še več takšnih zanimivih in koristnih vsebin?

Kliknite tukaj in se prijavite na e-novice A.Vogel >> 

Vsebino omogoča Farmedica d.o.o.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂