Sedeti pri miru kot žaba – vaje čuječnosti za otroke (in njihove starše)

ODLIČNA KNJIGA, KI VAŠEMU OTROKU POMAGA BOLJE SPATI IN POSTATI BOLJ OSREDOTOČEN

Svetovna uspešnica Sedeti pri miru kot žaba, namenjena otrokom in njihovim staršem, je čudovit uvod v meditacijo čuječnosti. Na preprost in dostopen način opisuje, kaj je čuječnost in kako lahko vaje na priloženem CD-ju vašemu otroku pomagajo, da se umiri, postane bolj osredotočen, lažje zaspi, se otrese skrbi, obvlada jezo in na splošno postane bolj potrpežljiv in pozoren.

Cena knjige: 23,90€. Naročite jo lahko prek obrazca na dnu strani.

Knjiga in zgoščenka

Knjiga vsebuje enostavne meditacijske vaje, ki vašemu otroku (v starosti med 5 in 12 let) pomagajo spopasti se s tesnobnostjo, izboljšati koncentracijo in obvladovati težavna čustva.

Knjigi je priložena 60-minutna avdio zgoščenka z vodenimi vajami.

Čuječnost – kakovost pozornosti, ki združuje popolno zavedanje skupaj s sprejemanjem vsakega trenutka točno takšnega, kakršen je – pridobiva med strokovnjaki za mentalno zdravje čedalje več zanimanja. Ta izjemna knjiga, namenjena otrokom in njihovim staršem, je čudovit uvod v meditacijo čuječnosti. Na preprost in dostopen način opisuje, kaj je čuječnost in kako lahko vaje, ki temeljijo na čuječnosti, otroku pomagajo, da se umiri, postane bolj osredotočen, lažje zaspi, preneha skrbeti, obvlada jezo in na splošno postane bolj potrpežljiv in pozoren.

Priložena zgoščenka vsebuje enajst vaj, ki se osredotočajo na najbolj pogoste težave in neprijetna čustva ali situacije, s katerimi se srečujejo otroci.

Vaje, ki jih vsebuje zgoščenka

 • Vaja 1: Sedeti pri miru kot žaba – Osnovna meditacija za otroke stare od 7 do 12 let.
 • Vaja 2: Majhna žaba – Osnovna meditacija za otroke, stare od 5 do 12 let, oziroma za vse, ki želijo vajo 1 v poenostavljeni in krajši različici.
 • Vaja 3: Osredotočenost na dih – Usmerjanje in premikanje pozornosti. Za otroke stare od 7 do 12 let in starejše.
 • Vaja 4: Špagetni preizkus – Sproščanje za otroke, stare od 5 do 12 let in starejše.
 • Vaja 5: Gumb za premor – Kako se ne odzvati samodejno. Za otroke, stare od 7 do 12 let in starejše.
 • Vaja 6: Prva pomoč pri neprijetnih čustvih – Za otroke stare od 7 do 12 let in starejše.
 • Vaja 7: Varno zavetje – Vizualizacija za otroke vseh starosti.
 • Vaja 8: Tekoči trak skrbi – Ko tiste misli ne prenehajo vznemirjati. Za otroke, stare od 7 do 12 let in starejše.
 • Vaja 9: Malo opore – Ko se vse zdi slabo. Za otroke, stare od 5 do 12 let.
 • Vaja 10: Skrivnost dvorane srca – Urjenje prijaznosti. Za otroke, stare od 7 do 12 let.
 • Vaja 11: Trdno spati – Za otroke vseh starosti.

O avtorici

Eline SnelEline Snel je terapevtka in MBSR (Mindfulness-based stress reduction) certificirana trenerka, ki vodi Akademijo za poučevanje čuječnosti na Nizozemskem.  Že več kot dvajset let razvija in poučuje na tečajih, ki temeljijo na čuječnosti, ter uri učitelje za izvajanje MBSR tehnik.

Njen program se uporablja v številnih osnovnih šolah na Nizozemskem. Pred nedavnim je v različnih srednjih šolah pričela s pilotnim projektom, kjer najstnike uči vaj čuječnosti. Eline po svojem programu uči tudi v Belgiji, Franciji in Nemčiji.

Naročilo knjige

 

Poštnina: 4,39 €. Knjigo prodaja Založba Cangura, Zavod Gaia Planet, Kidričeva ulica 24a, 3000 Celje. Z oddajo naročila se strinjate s splošnimi pogoji.