20. Festival za 3. življenjsko obdobje

Spoštovani,

kot podporniki in partnerji organizatorjev 20. Festivala za tretje življenjsko obdobje vas prijazno obveščamo, da bo le-ta v Cankarjevem domu v Ljubljani od 29. septembra do 1. oktobra 2021. Na festivalu se boste lahko brezplačno udeležili mnogih izobraževalnih in kulturnih dogodkov, strokovnih razprav ter ugodno nakupovali na sejemski razstavi, tam bodo na voljo tudi številne meritve krvnega tlaka, sladkorja, sluha, vida

F3ŽO je največji festival za starejše v Evropi, saj ga vsako leto obišče več tisoč obiskovalcev, samo v letu 2019 se je festivala udeležilo več kot 17.500 obiskovalcev. V letu 2020 se zaradi vseh omejitev in prepovedi za izvedbo festivala nismo odločili, saj sta nam zdravje obiskovalcev in družbena odgovornost vedno na prvem mestu.

Festival se po obsežnosti sodelujočih vsako leto krepi in nenehno razvija. V letu 2019 se je F3ŽO-ju pridružilo že več kot 160 razstavljavcev, potekalo je več kot 100 kulturnih dogodkov ter bilo ponujenih več kot 80 delavnic.

STROKOVNI PROGRAM 20. F3ŽO

Program poteka v duhu iskanja načinov, kako v trenutnih razmerah dolgoročno pozitivno vplivati na kakovost življenja starejše populacije in kako oblikovati bolj povezano, bolj vključujočo družbo, ki omogoča uspešno sožitje in socialno varnost vseh generacij.

Na festivalu bodo na okroglih mizah predstavljene zanimive tematike:

Merila kakovosti dolgotrajne oskrbe – Smiselna, odmerjena, preudarna in SAMOSTOJNA odločitev

V besedah o starejših ne brez starejših – Kako se z izrazjem izogniti stereotipom o staranju

Stanovanjska problematika starejših – Kakšne so možnosti izboljšanja bivanja starejših in kako lahko pri tem pomagajo lokalne skupnosti?

Digitalizirana družba in starejši – Digitalizacija in ikt za enakopravnost in boljše življenje starejših v luči epidemije covid19

Zaključno omizje 20. Festivala za tretje življenjsko obdobje – POVEZANI IN USKLAJENI SMO MOČNEJŠI

ČASTNI POKROVITELJ FESTIVALA 20. F3ŽO

Častni pokrovitelj 20. F3ŽO je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Vljudno vabljeni tudi vi!

 

Soorganizatorja: Proevent / Mestna zveza upokojencev Ljubljana OPZDU

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂